ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 'Oceanman Greece' επιστρέφει στο Οίτυλο

Το 'Oceanman Greece' επιστρέφει στο Οίτυλο

Ο μεγαλύτερος διεθνής κολυμβητικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας θα διεξαχθεί το διήμερο 30 Ιουνίου -1 Ιουλίου.

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση ανοιχτής θάλασσας (open water) την οποία "αγκάλιασαν" πέρυσι εκατοντάδες αθλητές με τους συνοδούς και τις οικογένειές τους, επιστρέφει ακόμα καλύτερη το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα το διήμερο 30 Ιουνίου -1 Ιουλίου στο μαγευτικό Οίτυλο.

Το "Oceanman Greece" πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στο Οίτυλο από την WayOut Adventures προσελκύοντας 330 ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αθλητές οι οποίοι κολύμπησαν σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2,5 – 5 – 7,5χλμ), σε μία διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η WayOut Adventures φιλοδοξεί η φετινή διοργάνωση να γίνει μία από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ σε διεθνείς συμμετοχές. Είναι ενδεικτικό πως σε λιγότερο από ένα μήνα, "έκλεισαν" θέση 560 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόλις στο πρώτο 24ωρο δηλώθηκαν 188 συμμετοχές !

Στον αγώνα του 2018 θα δώσουν το παρών τουλάχιστον 650 αθλητές όλων των ηλικιών από συνολικά 29 χώρες του εξωτερικού, καθιστώντας έτσι τον όρμο του Οιτύλου και το γραφικό Λιμένι, σημείο αναφοράς για τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι όσο αφορά στις αποστάσεις αλλά και αρκετές καινοτομίες, κάνοντάς το "Oceanman Greece" ακόμη πιο συναρπαστικό. Ειδικότερα, οι κολυμβητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία εκ των τριών αποστάσεων:

  • 2 χιλιόμετρα (popular distance)
  • 5 χιλιόμετρα (half Oceanman)
  • 10 χιλιόμετρα (Oceanman)

Ακόμη, θα μπορούν να συμμετάσχουν με ομάδες ανδρών, γυναικών ή μικτές σε αγώνα σκυταλοδρομίας 3Χ500m, ενώ οι μικροί μας φίλοι που θα ταξιδέψουν μέχρι το Οίτυλο με τους γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στον αγώνα Oceankid!

Ήδη, από τους 560 αθλητές και αθλήτριες (335 άνδρες και 225 γυναίκες) που έχουν δηλώσει συμμετοχή, 153 θα λάβουν μέρος στη δημοφιλή απόσταση των 2km, 250 θα κολυμπήσουν στα 5km (έχει καλυφθεί το ανώτατο όριο συμμετοχών) ενώ 120 θα τολμήσουν να αγωνιστούν στην μαραθώνια απόσταση των 10km. Επίσης, μέσα στον πρώτο μήνα που άνοιξαν οι συμμετοχές, δηλώθηκαν 7 ομάδες με 3 αθλητές η κάθε μία για την κατηγορία OceanTeam αλλά και 15 λιλιπούτειοι κολυμβητές για την κατηγορία OceanKid.

Το γραφικό Λιμένι, στην καρδιά της μαγευτικής Μάνης, αναμένεται να φιλοξενήσει τις ημέρες των αγώνων περισσότερα από 2.000 άτομα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στα αξιόλογα καταλύματα της περιοχής, να γευματίσουν στα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα αλλά και να εξερευνήσουν τα κοντινά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Έτσι, το «Oceanman Greece» εκτός από κορυφαία αθλητική διοργάνωση ανοιχτής θάλασσας θα αποτελέσει και αγώνα πρότυπο για την ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας τις ομορφιές της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η WayOut Adventures με εμπειρία πολλών ετών στην ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην χώρας μας και έχοντας στο πλευρό της το Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης, την υποστήριξη του Mani Water Sports και την καθοδήγηση από το διεθνή θεσμό του Oceanman, υπόσχεται να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που θα συμμετάσχουν, να αναμετρηθούν με τα προσωπικά τους όρια και να γίνουν "κομμάτι" της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης της χώρας.

Μη χάσετε το κολυμβητικό event της χρονιάς που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Πελοποννήσου.

Το 'Oceanman Greece' επιστρέφει στο Οίτυλο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ