ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νομοσχέδιο έγινε νόμος, "η διαπλοκή τελειώνει"

Το νομοσχέδιο έγινε νόμος, "η διαπλοκή τελειώνει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Κοντονή για το ντόπινγκ και ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε το δικό του μήνυμα για την διαφθορά.

Με το «ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων ψηφίστηκε επί της αρχής και στο σύνολο του το νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού με τίτλο "Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA και άλλες Διατάξεις".

«Παρών» δήλωσαν στην ψηφοφορία η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονής έστειλε το μήνυμα του για την διαφθορά στον αθλητισμό. "Ο νόμος εφαρμόζεται πλέον προς όλους το ίδιο. Τελειώνει η διαπλοκή στον αθλητισμό. Οι μέρες τους είναι μετρημένες" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντονής δήλωσε υπερήφανος για το νομοσχέδιο. "Αντιμετωπίζουμε το ντόπινγκ ως ζήτημα αρχής. Είναι θέμα υγείας των αθλητών και αξιοπιστίας των αγώνων και των μεταλλίων. Πλέον τίθενται όλοι προ των ευθυνών τους", τόνισε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. "Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα για τον εναρμονισμό του κώδικα αντιντόπινγκ και κατηγορούμαστε σήμερα που το φέραμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Εξυπηρετούσατε ένα σχέδιο: Να καταστραφεί και να κλείσει το ΕΣΚΑΝ".

Ακόμη αναφέρθηκε στην βία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο "Θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Έχει αποδώσει όχι όμως στον βαθμό που θέλουμε. Η βία υφίσταται. Αλλά μια πεντάμηνη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Η Θάτσερ πέταξε έξω τις αγγλικές ομάδες για πέντε χρόνια για να λυθεί το θέμα. Εκεί συνεργάζονταν οι κυβερνήσεις με τις ομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες με τις κυβερνήσεις".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ