ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To εξώφυλλο της χρονιάς

To εξώφυλλο της χρονιάς

Φωτογράφος του Sports Illustrated απαθανάτισε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες της χρονιάς. Ένα ρεκόρ που έσπασε μετά από 37 χρόνια. Ο ίδιος χαρακτήρισε τυχερό τον εαυτό του. Δείτε το εξώφυλλο του περιοδικού αυτή την εβδομάδα.

Στην εποχή των κινητών τηλεφώνων, των εφαρμογών και των απαραίτητων φίλτρων, όλοι μας έχουμε γίνει φωτογράφοι όπως όταν πηγαίνουμε στα γήπεδα. Η αθλητική φωτογραφία ωστόσο παραμένει τέχνη για λίγους και εικόνες σαν εκείνη που κοσμεί το εξώφυλλο του Sports Illustrated, μας υπενθυμίζει πως πρέπει να αφήνουμε τη δουλειά στους επαγγελματίες.

Στο τρέχον τεύχος του αμερικάνικου εβδομαδιαίου περιοδικού το εξώφυλλο ανήκει σε ένα άλογο ιπποδρομιών, τον American Pharoah. Το συγκεκριμένο άλογο έσπασε ρεκόρ 37 ετών, καθώς κέρδισε και τους τρεις μεγάλους αγώνες της χρονιάς (Kentucky Derby, Preakness Stakes, Belmont Stakes).

Ο φωτογράφος Erick Rasco παραδέχθηκε πως σήκωσε την κάμερα του στα τυφλά, αφού όλοι οι θεατές που βρίσκονταν μπροστά του είχαν σηκωθεί όρθιοι.

" Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβω πως ο American Pharoah πλησίαζε στη γραμμή του τερματισμού ήταν από την ένταση του κοινού γύρω μου. Φώναζε και ενθάρρυνε. Με βάση αυτό, άρχισα να τραβάω. Δεν πρόλαβα να δω κανένα άλογο να τερματίζει. Είχα την ελπίδα πως θα το είχα προγραμματίσει σωστά με το κοινό να με οδηγεί. Όταν είδα τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει, ένιωσα ανακούφιση και χαρά. Το σωστό άλογο στη σωστή στιγμή".

Το Sports Illustrated είχε χωρέσει σε μια φωτογραφία και 3.000 κατοίκους της Βοστώνης, στην πρώτη επέτειο από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο.

Το εξώφυλλο του Sports Illustrated αυτής της εβδομάδας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ