ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος: Ξεκληρίστηκε ομάδα χόκεϊ

Θρήνος: Ξεκληρίστηκε ομάδα χόκεϊ

Τραγωδία στον Καναδά, με λεωφορείο που μετέφερε ομάδα χόκεϊ να συγκρούεται με νταλίκα. 15 νεκροί, άλλοι τόσοι τραυματίες.

Το Χάμπολντ του Σασκάτσουαν, μια κωμόπολη 5.900 κατοίκων στην καρδιά του Καναδά, ζει και αναπνέει για το χόκεϊ. Εδώ και λίγες ώρες, όμως, θρηνεί τον χαμό 14 μελών της ομάδας Humboldlt Broncos, το λεωφορείο της οποίας τράκαρε με φορτηγό που τραυμάτισε ακόμη 14 άτομα και σκότωσε ακαριαία και τον οδηγό.

Θρήνος: Ξεκληρίστηκε ομάδα χόκεϊ

Η αποστολή των Broncos ταξίδευε για το πέμπτο ματς της σειράς με τους Nipawn Hawks, οι οποίοι είχαν το προβάδισμα με 3-1, δεν κατάφερε όμως να φτάσει στον προορισμό της. Αποτελούμενη από 24 αθλητές (ηλικίας 16 έως 21 ετών), η ομάδα του Χάμπολντ είχε να "σβήνουν" στην άσφαλτο δέκα παίκτες της, δύο προπονητές, δύο εργαζόμενοι (στατιστικολόγος και σπορτκάστερ), ενώ την ζωή του έχασε και ο οδηγός του λεωφορείου.

Άνθρωποι της κωμόπολης γέμισαν χθες βράδυ το γήπεδο "Elgar Peterson" στο οποίο αγωνίζονται οι Broncos και άφησαν λουλούδια στον πάγο, ενώ πολλοί έμειναν για ώρες στις εξέδρες. " Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν οι γονείς αυτή την στιγμή. Η καρδιά μου βρίσκεται σε όσους έχουν πληγεί από αυτή την τρομερή τραγωδία" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Αρκετοί αθλητές βρίσκονται στο νοσοκομείο, κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον παγκόσμιο αθλητισμό, όπως και η εικόνα από το σημείο του δυστυχήματος.

Θρήνος: Ξεκληρίστηκε ομάδα χόκεϊ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ