ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεράστια η συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Τεράστια η συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Με περισσότερους από 3000 δρομείς, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες και 1000 μαθητές η Νέα Σμύρνη έκανε χθες το ταξίδι της στην ιστορία.

O Πύρρος Δήμας, ο Λάμπρος Παπακώστας, η Φανή Χαλκιά, η Μαρία Πολύζου, ο Κώστας Γκελαούζος, η Ουρανία Ρεμπούλη, η Ντενίζ Δημάκη, ο Γιώργος Καραβίδας, η Μαρία Πρωτόπαππα και πολλοί ακόμη ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας, έδωσαν το ρυθμό τρέχοντας μαζί με χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run - Τρέχοντας στην Ιστορία”, σε μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Νέα Σμύρνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Το σήμα εκκίνησης για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες έδωσαν η ιστορικός-βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ και ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός που χαιρέτισαν τη διοργάνωση ως μια σημαντική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. Όπως ανέφερε η κυρία Αρβελέρ “είναι η πρώτη φορά που ακούω αγώνες Ιστορίας οι οποίοι δεν διοργανώνονται από Πανεπιστήμιο κι αυτό είναι σημαντικό”, ενώ τόνισε με νόημα πως οι πατρίδες δεν είναι χαμένες, αλλά αλησμόνητες.

Ο χθεσινός Αγώνας Δρόμου ήταν ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου και την Υποστήριξη του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», με στόχο να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Χατζατουριάν, σημείωσε πως “κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες ήταν η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που κατάφερε να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. ” Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης ανέφερε από την πλευρά του πως “ο Αγώνας στέλνει ένα μήνυμα γιορτής του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.”

Τεράστια η συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Σωματείου Καλλιπάτειρα δήλωσε συγκινημένη και υπερήφανη που η πόλη στην οποία κάποτε εγκαταστάθηκαν οι γονείς της διοργανώνει ένα τόσο σημαντικό γεγονός, σημειώνοντας πως οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης.

Η κυρία Ιωάννα Καρυοφύλλη, εντεταλμένη σύμβουλος για τον Αθλητισμό στο δήμο Νέας Σμύρνης, σημείωσε πως ο Αγώνας αυτός ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα, σε μια πόλη με αποδεδειγμένη ποιότητα στις εκδηλώσεις της, ενώ η πρόεδρος του ΣΕΟ, κυρία Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Στον Αγώνα συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Βουτσάς, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Μάνος Πενθερουδάκης οι οποίοι χαιρέτισαν τη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού συνοδεύτηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις, πάρτι και γιορτή μπύρας, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και καταλήγοντας μετά το τέλος του Αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ