ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017

Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017

Στο κατάμεστο Planai Stadium του Schladming έγινε η Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017. Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο κατάμεστο Planai Stadium του Schladming έγινε η Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017. Ο ενθουσιασμός ανέβηκε κατακόρυφα όταν εμφανίστηκε, πρώτη όπως πάντα, η Ελληνική Αποστολή Special Olympics, την οποία ακολούθησαν οι 106 αποστολές από όλο τον κόσμο.

Ενθουσιασμένοι και οι αθλητές μας ανταπέδιδαν τις εκδηλώσεις αγάπης χαιρετώντας τον κόσμο που τους επευφημούσε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική υπήρξε η άφιξη της φλόγας της Ελπίδας την οποία, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου στο Ζάππειο, μετέφερε ομάδα σκιέρ η οποία κατέβηκε από μια χιονισμένη πλαγιά του Planai στο κέντρο του σταδίου του Schladming.

Δίπλα στους αθλητές μας ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος με την συνεχή παρουσία του ανάμεσα στους αθλητές μας έδωσε τη δική του υποστήριξη και ενθάρρυνση για τους αγώνες που ξεκινούν σήμερα το πρωί. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Special Olympics International Dr. Timothy P. Shriver τον οποίο πληροφόρησε για την στήριξη την οποία η Ελληνική Πολιτεία παρέχει στο Κίνημά μας.

Ο Πρόεδρός μας δήλωσε ότι η σημερινή Τελετή ήταν το επιστέγασμα της μακράς και επιτυχούς προσπάθειας η οποία ξεκίνησε από την Τελετή Αφής της Φλόγας στο Ζάππειο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προκάλεσε ενθουσιώδη σχόλια από Έλληνες και Ξένους αλλά και από πολλές προσωπικότητες πολύ πέραν του Κινήματος των Special Olympics. «Από σημέρα», κατέληξε ο Πρέσβυς κ. Κοδέλλας, «ο λόγος ανήκει αποκλειστικά στους εξαίρετους αθλητές μας, Καλή Επιτυχία!».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Σε μια κοινωνία που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης υπαρχούν κάποια παιδιά που δίνουν μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη. Αυτή της αναγνώρισης οτι υπάρχουν που έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ιδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και ο αγώνας ο δικός τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.»

Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ