ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Συναδινού με τη Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Κέρκυρας

Συνάντηση Συναδινού με τη Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Κέρκυρας

Στo πλαίσιo των επαφών του γ.γ.Α., Ιούλιου Συναδινού, με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, διεξήχθη σύσκεψη στο ΕΑΚ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο κ. Φ. Μπερδούση και με τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Μακαντάνη.

Στo πλαίσιo των επαφών του γ.γ.Α. Συναδινού Ιουλίου με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, διεξήχθη σύσκεψη στο ΕΑΚ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο κ. Φ. Μπερδούση και με τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Μακαντάνη. Συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, της συντήρησης των υποδομών, της στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό και της αξιοποίησης των χώρων του αθλητικού Κέντρου προς όφελος του αθλητισμού για όλους και των σωματείων.

Το ΕΑΚ Κέρκυρας είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα:

α. δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι αναγκαίες ενέργειες για την αδειοδότησή του.

β. εκκρεμούν σημαντικές οφειλές προς τρίτους (Ύδρευση 222 χιλ ευρώ, ΔΕΗ 78 χιλ. ευρώ)

γ. Υπάρχουν σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα στο κολυμβητήριο, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί περίπου δύο δεκαετίες, με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Γ.Γ.Α. αύξησε τη χρηματοδότησή του ΕΑΚ Κέρκυρας για τη χρονιά 2015 σε 385 χιλ. ευρώ, έναντι 286 χιλ. το 2014, από τα οποία έχει ήδη εκταμιευθεί το 90%.

Δόθηκαν κατευθύνσεις:

1) για τη σύνταξη μελέτης συντήρησης των εγκαταστάσεων, ώστε να αξιοποιηθεί το ποσό των 20 χιλ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015.

2) για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

3) για την κάλυψη των εγκαταστάσεων με απινιδωτή και με ιατρικό εξοπλισμό.

Τέλος, θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το χρέος της ΠΑΕ Κέρκυρα προς το ΕΑΚ Κέρκυρας και η εκκρεμότητα που υπάρχει στη σύναψη νέου συμφωνητικού.

Η Γ.Γ.Α. έχει δώσει τις αναγκαίες οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας για τις ενέργειες στις οποίες οφείλει να προβεί και γι αυτό το θέμα.

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων

Εξάλλου, σύμφωνα με ενημέρωση της ΓΓΑ, διαβιβάστηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, από τον Ιούλιο Συναδινό, προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, φάκελος που αφορά την υπόθεση του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων.

Το Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων, του οποίου η κατασκευή κόστισε 5 εκατομμύρια Ευρώ, από το 2009 δεν λειτούργησε ποτέ.

Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς έμεινε μετέωρο έως το 2014 μεταξύ Γ.Γ.Α., Πολυτεχνείου Κρήτης και Δήμου Ακρωτηρίου και Δήμου Χανίων, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκληματική λεηλασία και φθορές που το έχουν καταστήσει ερείπιο.

Για αυτή τη περίπτωση, αλλά και για πολλές ακόμα ανά την Ελλάδα, με εντολή του γ.γ.Α. σχηματίζεται φάκελος για να αποσταλεί άμεσα στο σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων είτε της Γ.Γ.Α. είτε άλλων εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ