ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Συναδινού με εκπροσώπους της Ε.Σ.Ο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / 35α ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / 35α ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Ιούλιος Συναδινός και συζητήθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός συναντήθηκε σήμερα (27/4) με εκπροσώπους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Μακρόπουλο Γιώργο, τον Χρήστο Πιλάλη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον ταμία κ. Φίλιο Θεόδωρο και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το σκάκι.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ε.Σ.Ο. για την υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος ανάπτυξης του σκακιού στον χώρο της εκπαίδευσης, για την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα ”Be Active” που υλοποίει η Γ.Γ.Α. για το 2017 και θεσμικές αλλαγές για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη της σχολής προπονητών της Γ.Γ.Α. για το σκάκι, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ο., η οποία σχολή δεν έχει συσταθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Επιλύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της έλλειψης πιστοποιημένων προπονητών, που απασχόλησε επί δεκαετίες το άθλημα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ