ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μαυρωτά με Συναδινό

Συνάντηση Μαυρωτά με Συναδινό
INTIME SPORTS

Ο Βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, συναντήθηκε σήμερα (13/11), με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), Ιούλιο Συναδινό. Τι συζητήθηκε ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Συνάντηση με τον γγΑ, Ιούλιο Συναδινό, είχε σήμερα (13/11) ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και η συζήτηση των δυο ανδρών είχε πλούσια θεματική ενότητας όπως η διευκόλυνση της προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η εύρυθμη λειτουργία της Γ.Γ.Α, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.Κα.Ν.), καθώς και το θέμα της μοριοδότησης των αθλητών υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Ο Βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13-11-2015, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) κ. Ιούλιο Συναδινό.

Αντικείμενα της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ήταν αφ’ ενός μεν η διευκόλυνση της προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, από τους οποίους μας χωρίζουν πλέον μόλις κάποιοι μήνες, αφ’ ετέρου δε επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στην εύρυθμη λειτουργία της Γ.Γ.Α, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.Κα.Ν.), καθώς και στο θέμα της μοριοδότησης των αθλητών υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τόσο ο κ. Μαυρωτάς όσο και ο κ. Συναδινός στάθηκαν στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται σε κακή κατάσταση, κρύβοντας κινδύνους για τους αθλητές και τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Από μεριάς του Γ.Γ.Α. αναφέρθηκε πως καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να βελτιωθούν οι υποδομές και να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα αδειοδότησης. Ειδική αναφορά έγινε και για το θέμα του ντόπινγκ όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, και την ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του Ε.Σ.Κα.Ν. το οποίο για να επιτελέσει το σημαντικό του ρόλο χρειάζεται πρόσθετη ενίσχυση.

Για όλα τα θέματα ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη βέλτιστη επίλυσή τους καθώς όπως επεσήμαναν και οι δύο πλευρές, ο αθλητισμός αποτελεί ένα πεδίο επιδεκτικό συνθέσεων, πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφοροποιήσεις, καθότι οι άνθρωποι του αθλητισμού μιλούν την ίδια γλώσσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ