ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναδινός: "Θα τηρηθούν οι νόμοι"

Συναδινός: "Θα τηρηθούν οι νόμοι"

Ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός με αφορμή την επίθεση στον Θανάση Ασπρούλια εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει πως θα τηρηθούν οι νόμοι.

Τη Δευτέρα (21/9) ο δημοσιογράφος Θανάσης Ασπρούλιας έπεσε θύμα επίθεσης από χούλιγκαν. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Ιούλιος Συναδινός σε γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει ως άνανδρη την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να δοθεί ένα τέλος στα φαινόμενα βίας επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν όλοι οι νόμοι.

Αναλυτικά η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Ε. Συναδινού: "Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρης επίθεσης οπαδών σε αθλητικούς συντάκτες και μάλιστα πάλι εκτός αγωνιστικών χώρων, σε ανύποπτο χρόνο. Είναι σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους και τη συνεργασία τους με την Πολιτεία, ούτως ώστε οι όποιοι ανταγωνισμοί ομάδων να παραμένουν σε αγωνιστικό – αθλητικό επίπεδο και να μην εκτρέφουν τον φανατισμό, πυροδοτώντας παρόμοια περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και σε κάθε του διάταξη, μεταξύ αυτών και σε ότι αφορά ευθύνες παραγόντων, αθλητικών Μ.Μ.Ε. κλπ. Θεωρείται δεδομένο, ότι μετά την αποτίμηση από την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κριθεί απαραίτητη, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών μόλις επανεκκινήσει το νομοθετικό έργο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ