ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναδινός: "Να καταλάβουν τα παιδιά τη σημασία της άσκησης"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / 35α ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / 35α ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Ιούλιος Συναδινός, έκανε τον απολογισμό του για το #BEACTIVE 2016.

Σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός και ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος #BEACTIVE στη χώρα μας Διονύσης Καρακάσης, έκαναν τον απολογισμό του ελληνικού προγράμματος για το 2016, παρουσία του Πρεσβευτή του #BEACTIVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και των πρεσβευτών της Ελλάδας Εύας Χριστοδούλου, Κέλλυς Λουφάκη, Καλλιόπης Βέττα.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός τόνισε: "Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα #BEACTIVE και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους το γεγονός ότι στις φετινές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος 39.000 άτομα.

Στόχος μας ήταν το ελληνικό #BEACTIVE να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, να έχει πολυθεματικότητα και αυτό θα επιδιώξουμε και τη νέα χρονιά. Δηλαδή να αφορά πολλά αθλήματα και ομαδικά και ατομικά, πολλές ηλικίες και πληθυσμιακές κατηγορίες. Να απευθύνεται όχι μόνο σε αρτιμελείς συμπολίτες μας αλλά και σε άτομα με αναπηρίες και σε κατηγορίες και ομάδες του πληθυσμού που θέλουν ιδιαίτερη στήριξη. Επιδιώξαμε οι εκδηλώσεις μας να γίνουν και σε ανοιχτούς χώρους για να αναδεικνύεται και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας και γι αυτό αρκετές έγιναν σε πάρκα, στη θάλασσα σε ποτάμια, αλλά και σε κλειστά γυμναστήρια. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που επιλέξαμε στο ελληνικό #BEACTIVE, διότι αυτή είναι και η σημασία του προγράμματος.

Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία στα νέα παιδιά που δεν αθλούνταν σε κάποιο σωματείο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να καταλάβουν τη σημασία της άσκησης έστω και σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα. Δεν λύνουμε το πρόβλημα της παθητικής ζωής, ωστόσο μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνουμε ένα κίνητρο, στα νέα κυρίως παιδιά, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Δύο χρόνια τα έχουμε πάει πολύ καλά χάρη στους φορείς που στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα. Την επόμενη χρονιά θα αφιερώσουμε το πρόγραμμα #BEACTIVE στην ενσωμάτωση των προσφύγων, ανθρώπων που μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να ενταχθούν πιο ομαλά στην ελληνική κοινωνία.

Η ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού, προτάθηκε από εμάς πέρυσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί πλέον μια από τις προτεραιότητες της.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις πρέσβειρες του ελληνικού προγράμματος του #BEACTIVE, Εύα Χριστοδούλου, Έφη Σφυρή, Κέλλυ Λουφάκη και Καλλιόπη Βέττα αλλά και τους Δήμους, τις Ομοσπονδίες και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του".

Ο Πρεσβευτής του #BEACTIVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κριστιάν Καρεμπέ από την πλευρά του τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τις εκδηλώσεις που είδα ότι διοργανώσατε στην Ελλάδα, αλλά και από τον υψηλό αριθμό συμμετεχόντων στο ελληνικό πρόγραμμα #BEACTIVE. Το πρόγραμμα αυτό βοηθάει όλους μας να είμαστε υγιείς και δίνει κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, διότι αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στην Ευρώπη, όπως η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και ο ρατσισμός. Μέσω του αθλητισμού κοινωνικοποιείται το άτομο και απομακρύνεται από ρατσιστικές ιδέες και ιδεοληψίες Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και θα είμαι κοντά σας σε ότι χρειαστείτε".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ