ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πρωτάθλημα Αυστρίας ο Κουκλάκης

Στο πρωτάθλημα Αυστρίας ο Κουκλάκης

Ο 16χρονος Γιάννης Κουκλάκης θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στην Okanagan και θα συμμετάσχει στο Αυστριακό πρωτάθλημα χόκεϊ!

Ice hockey στην Ελλάδα; Κι όμως, η αρχή έγινε από μια ομάδα με Ελληνόπουλα που ξεκίνησαν από τα εποχιακά παγοδρόμια - μικρογραφίες και σήμερα έχουν φτάσει στο σημείο να στελεχώνουν ομάδες αλλά και να μπορούν να ενσωματωθούν ανταγωνιστικά σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

O 16χρονος σήμερα Γιάννης Κουκλάκης είχε την πρώτη επαφή με τον πάγο σε ηλικία 12 ετών στο χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο της Νέας Σμύρνης. Την ίδια χρονιά ενσωματώθηκε σε παιδική ομάδα Ice-hockey. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε διασυλλογικούς αγώνες και φιλικά παιχνίδια με ομάδες της γειτονικής Βουλγαρίας καθώς επίσης και σε καλοκαιρινά camp σε Αμερική και Τσεχία.

Το καλοκαίρι βρέθηκε ξανά στην Αμερική για προετοιμασία, ενόψει της φετινής χρονιάς, που εντάχθηκε στην Οkanagan, μία από τις καλύτερες ομάδες με συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Αυστρίας και της Σλοβακίας.

Στο πρωτάθλημα Αυστρίας ο Κουκλάκης

Μετά από 5 χρόνια σκληρών προπονήσεων αλλά και συχνής αγαπημένης ενασχόλησης στα παγοδρόμια της Αθήνας ή ακόμα και στα πάρκα της γειτονιάς με ρόλερ, φαίνεται πως τώρα ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα … Η σπουδαία στιγμή δηλαδή να σταθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε Αμερικανούς, Ρώσους και Καναδούς, που γεννήθηκαν μέσα στο άθλημα και σε χώρες με μεγάλη παράδοση, ιστορία και παγκόσμιες διακρίσεις στο Ice-hockey.

Στη χώρα μας τα πράγματα δεν ήταν ποτέ εύκολα για τα ελληνόπουλα που αγάπησαν το ασυνήθιστο για τα ελληνικά πρότυπα σπορ. Το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα ολυμπιακό άθλημα από τα πιο δημοφιλή, το πιο γρήγορο ομαδικό στον κόσμο και βέβαια το πιο σκληρό όπου ακόμα και η εμπλοκή και το ξύλο είναι μέσα στους κανόνες!

Ο χρόνος που οι Έλληνες αθλητές έχουν στη διάθεσή τους για προπονήσεις περιορίζεται σε κάποιες μεταμεσονύχτιες ώρες μετά το πέρας των προπονήσεων του δημοφιλέστερου πατινάζ, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και βέβαια μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπάρχει πάγος τον χειμώνα.

Και παράλληλα όλα αυτά χωρίς να υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη χώρας μας πρωτάθλημα, εθνική ομάδα, με την Ελλάδα να έχει αποβληθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα παγοδρόμιο ολυμπιακών προδιαγραφών.

Στο πρωτάθλημα Αυστρίας ο Κουκλάκης

Τη χρονιά που πέρασε για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια έγιναν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι διασυλλογικοί αγώνες με συμμετοχή 4 ομάδων, δύο από τη Θεσσαλονίκη, μία από τις Σέρρες και μία από την Αττική. Πρόκειται για τον Τάρανδο Μοσχάτου, την ομάδα του Γιάννη, η οποία στέφθηκε και πρωταθλήτρια!

Ο πάγος είναι πάθος. Από τη πρώτη στιγμή που θα μπεις στο παγοδρόμιο δένεσαι με μια σχέση ερωτική. Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα: με ανταγωνιστικότητα, πάθος, δύναμη, προσπάθεια απέναντι σε περισσότερους πιο δυνατούς, πιο έμπειρους, σε έναν αγώνα που σε θεωρούν χαμένο πριν καν μπεις στο γήπεδο. Κι όμως τα παιδιά προσπαθούν, μοχθούν, αγωνίζονται.

Κάθε χρόνο η δεξαμενή μεγαλώνει με νέα παιδιά με το ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο πάθος. Με το βλέμμα του πρωταθλητή. Τα όνειρα είναι πολλά, η αγάπη μεγάλη και ο κόπος πολύς. Ο δρόμος έχει ανοίξει ...

Ευχαριστούμε τον Νίκο Σοφιανό για τις πληροφορίες που μας έστειλε σχετικά με τον Γιάννη Κουκλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ