Στο Ναύπλιο γίνονται (και αθλητικά) ωραία πράγματα

Στο Ναύπλιο γίνονται (και αθλητικά) ωραία πράγματα

Το Sport24.gr βρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου για τον Παλαμήδειο Άθλο του 2016. Ετοιμάσου στις 27 Νοεμβρίου να ανέβεις τα 999 σκαλιά για το ιστορικό κάστρο και να κατέβεις 4150 μέτρα (video)

Ιστορικό, πανέμορφο, μία ανάσα από την Αθήνα. Το Ναύπλιο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ωστόσο δεν επαναπαύεται σε αυτό. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα επενδύει και στον τομέα του αθλητικού τουρισμού με διοργανώσεις όπως αυτή του Παλαμηδείου Άθλου.

Ο "Παλαμήδειος Άθλος" είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο του Παλαμήδειου Λόφου μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στις 27 Νοεμβρίου, μαζί με αγώνα 10 χιλιομέτρων αλλά και 3 χιλιομέτρων. Το Sport24.gr παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου για τον Παλαμήδειο Άθλο του 2016 και σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν.

Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου - Nafplio Castle Run

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση σε ετήσια βάση του «Παλαμηδείου Άθλου - Castle Run», στις 27 Νοεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με τις τελετές για την άλωση του κάστρου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος, Αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής ο Παλαμήδειος Άθλος να αποτελέσει ένα εξ ίσου μεγάλο αθλητικό, συμμετοχικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, το οποίο θα ακολουθήσει την επιτυχία του Μαραθωνίου Ναυπλίου. Ανέδειξε και τις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο Ναύπλιο επισημένοντας ότι το Ναύπλιο αποτελεί σημαντικό Αθλητικό προορισμό. Αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς, κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ και την AIPS ,για την εξωστρέφεια που επιδιώκεται από την Δημοτική αρχή για τον Αθλητικό τουρισμό

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής με την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδας γιατί με την συμβολή της κυρίας Άλκηστις Παπαδημητρίου εξασφαλίστηκε αφενός να διοργανωθεί για δεύτερη χρονιά ο αγώνας δρόμου με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου και αφετέρου η δωρεάν για όλους επίσκεψη το εορταστικό αυτό διήμερο.

Ανακοίνωσε τον κοινωνικό στόχο της διοργάνωσης που είναι η ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και τέλος ευχαρίστησε τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο και στους παράλληλους αγώνες σαν αθλητές ή φίλαθλοι και να χαρούν την ημέρα που Γιορτάζει η πόλη τους.

Στην επίσημη παρουσίαση του αγώνα, εκτός από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο υπήρχε παρουσία των τοπικών αρχών, του Εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θεματικό Αντίπεριφερειάρχη Κ. Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΓΓ του ΕΟΤ κ. Χαροκόπου Κωνσταντίνου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Ιωάννη Μπόλλα, των θεσμικών φορέων, πλήθος Δημοσιογράφων του έντυπού και ηλεκτρονικου τύπου από σχεδόν όλα τα Αθηναϊκά και τα τοπικά ΜΜΕ και παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) κ. Ιωάννη Δάρρα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κύριος Βασίλης Σιδέρης, αναφέρθηκε στην συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε αυτή τη διοργάνωση τονίζοντας ότι η πρόσκληση της συμμετοχής είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα και τους στόχους της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Χαρακτήρισε τον Παλαμήδειο Άθλο ως ένα δρόμο που με τα χρόνια εξελίσσεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην σημερινή ιδιαίτερα ελκυστική αγωνιστική μορφή με την ανάβαση των σκαλοπατιών του κάστρου του Παλαμηδίου.

Ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Χαροκόπος Κωνσταντίνος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτριου Τρυφωνόπουλου, ο οποίος λόγω προγραμματισμένου υπηρεσιακού ταξιδιού, δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) κ. Ιωάννης Δάρρας αφού συνεχάρη την Δημοτική αρχή και την Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού και συμβολικού αθλητικού γεγονότος, δεσμευτικέ να παρουσιάσει τον «Παλαμήδειο Άθλο» στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών που θα γίνει στην Αυστρία εντός του ΝοεμβρίουΟ Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, παρουσίασε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 2000 συμμετοχές, αριθμός σημαντικός στην δεύτερη υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι πέραν από τους συμμετέχοντες υπάρχουν και τα συνοδευτικά πρόσωπα και οι φίλαθλοι οι οποίοι θα προσέλθουν την Κυριακή στους αγώνες τους οποίους εκτίμησε σε 2.000 επιπλέον και τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του Παλαμηδείου Άθλου και ο οποίος ανέρχεται σε 300 άτομα.

Ο κ. Παπαποστόλου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναδεικνύοντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Ναυπλίου. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων δρομέων Αργολίδας και τις διασωστικές υγειονομικές δυνάμεις (Εθελοντικών και Κρατικών φορέων) για την συμβολή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές πατήστε εδώ

Δείτε video από την παρουσίαση του αγώνα:

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί το γκολ του Κέιν καταδίκασε την Αγγλία σε αποτυχία

Το απαραίτητο κειμενικό VAR για τα ματς της χθεσινής μέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24