ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην Πάτρα ο Βασιλειάδης για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA  (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ EUROKINISSI

Στην Πάτρα θα βρίσκεται την Τετάρτη (27/09) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προκειμένου να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου της διεκδίκησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 απ' την αχαϊκή πόλη.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 θα παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου της διεκδίκησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 από την πόλη της Πάτρας (13:30, Επιμελητήριο Αχαΐας).

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, στο ίδιο σημείο, ο κ. Βασιλειάδης θα συμμετέχει και στη συζήτηση με τους τοπικούς φορείς σχετικά με αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση που αναμένεται να βοηθήσει στην προβολή της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στην προσέλκυση τουριστών.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, το 2015 στην Πεσκάρα της Ιταλίας και συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από πλήθος αθλητών αλλά και θεατών.

Τα αθλήματα που θα γίνουν στην Πάτρα, εφόσον η πόλη αναλάβει τη διοργάνωση, είναι τα εξής:

1. Beach soccer (ποδόσφαιρο στην άμμο)

2. Beach handball (χάντμπολ στην άμμο)

3. Beach volley (βόλεϊ στην άμμο)

4. Beach tennis (τένις στην άμμο)

5. Beach wrestling (πάλη στην άμμο)

6. Sailing (Ιστιοπλοΐα)

7. Open Sea Water (Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης)

8. Aquathlon (Κολύμβηση και Αγώνας δρόμου)

9. Water Ski (Σκι θαλάσσης)

10. Fin Swimming (Κολύμβηση με μάσκα και βατραχοπέδιλα)

11. Ocean Canoe (Κανό στη θάλασσα)

Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει και την διοργάνωσης αγώνων Υδατοσφαίρισης (πόλο) στη θάλασσα (Sea Water Polo), άθλημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη τοπική ιστορία και παράδοση. Συγκεκριμένα από το 1929 ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών αναπτύσσει αυτό το άθλημα και οι μεγαλύτεροι θυμούνται νοσταλγικά τους Αγώνες πόλο στο παλιό λιμάνι της πόλης.

ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ "BE ACTIVE 2017"

Παράλληλα, άρχισαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις του προγράμματος Be Active 2017, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας καλούνται μέσω της άσκησης και του αθλητισμού να οικοδομήσουν μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στις περισσότερες από 200 εκδηλώσεις που κορυφώνονται εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου παίρνουν μέρος εκατοντάδες αθλητικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, σχολεία και σύλλογοι γονέων, δήμοι και κοινωνικοί φορείς.

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το Αττικό Άλσος ανοίγει τις πύλες του στους μαθητές της Α΄Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των 105ου και 107ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

Περίπου 270 παιδιά θα επισκεφθούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλει, και μπάσκετ του Αττικού Άλσους, από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, και με την καθοδήγηση των γυμναστών της Γ.Γ.Α. θα παίξουν και θα μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων.

Κοντά στα παιδιά θα βρεθούν και μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Νίκος Λινάδρος, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Αντώνης Φώτσης, ο Βαγγέλης Βλάχος , η Αναστασία Κωστάκη και άλλοι για να παίξουν και να μοιραστούν με τα παιδιά τις αθλητικές τους εμπειρίες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ