Στην Ελλάδα η WADA και αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην Ελλάδα η WADA και αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΣΚΑΝ, αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) πραγματοποίησε τριήμερη από κοινού επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είχε την τιμή να φιλοξενήσει πρώτη αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στον συντονισμό ενεργειών μεταξύ των διεθνών Οργανισμών με το κάθε κράτος-μέλος για τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών, όχι μόνο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά και πολιτικών πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και του WADA, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό. Στις εργασίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΕΣΚΑΝ, του Εργαστηρίου Αναλυτικού Ελέγχου Ντόπινγκ, του Εθνικού Κέντρου Αθλητικού Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε), της ΕΟΕ, των Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ και ΟΧΕ, της ΕΛ.ΑΣ. και των τελωνειακών Αρχών.

Μέσα από ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, συζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ συμφώνησαν όλες οι πλευρές ότι ο "καθαρός" αθλητισμός αποτελεί αναγκαιότητα και είναι προς όφελος όλου του αθλητικού κινήματος.

Σημαντικά θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν η ανεξαρτησία του ΕΣΚΑΝ, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προγράμματός του, και η πρόληψη για το ντόπινγκ μέσω της ενημέρωσης αθλητών, προπονητών, γονέων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα συμπεράσματα από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και του WADA για την Ελλάδα ήταν απολύτως θετικά. Η χώρα μας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την ενίσχυση των συνεργασιών που στόχο έχουν τη διαμόρφωση καινοτόμων πολιτικών.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Κερδισμένοι και χαμένοι του κοινωνικού μερίσματος

Κερδισμένοι αλλά και «χαμένοι» προκύπτουν από τα - έως τώρα - κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα με αρκετά κρίσιμα σημεία να μένουν ακόμη αδιευκρίνιστα

Τι είναι η ελληνική τηλεόραση; 5 πρόσωπα-σταθμοί απαντούν

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Λιάνης, Ροβήρος Μανθούλης και Φρόσω Ράλλη μιλούν για πάθη, παθογένειες και ιάσεις της ελληνικής τηλεόρασης.

Στους 21 οι νεκροί στην Μάνδρα-Εντοπίστηκε ακόμα ένα θύμα κάτω από τα μπάζα

Συνεχώς διευρύνεται η λίστα του θανάτου στην πληγείσα από τις πλημμύρες Μάνδρα -Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί το Σάββατο, ένας ακόμη την Κυριακή και ένας σήμερα μετά τις 8 το πρωί, φτάνοντας έτσι τους 21 νεκρούς, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ακόμη ενός αγνοούμενου

Ελληνίδα SMILF, έλα να υποκλιθείς στο κοινό σου

Μετά τις MILF μας προέκυψαν οι SMILF. Έλα να δεις ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις γνωρίσεις.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24