ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Skyrunner Series 2017: Olympus Marathon

Skyrunner Series 2017: Olympus Marathon

Ο τέταρτος αγώνας της σειράς 2017 Skyrunner Series by Salomon, "Olympus Marathon" είναι απαιτητικός (44 χιλιομέτρων), έχει αφετηρία το Δίον και τερματισμό την πλατεία του Λιτόχωρου.

Στα χνάρια της ιστορίας του μυθικού βουνού, του Ολύμπου, θα βαδίσουν για 14η συνεχόμενη χρονιά, οι καλύτεροι αθλητές ορεινού τρεξίματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις 24 Ιουνίου, όταν και θα λάβει χώρα, ένας από τους κορυφαίους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ο “Olympus Marathon”, ο οποίος φέτος μπήκε για πρώτη φορά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος Skyrunner World Series.

Ο 4ος σταθμός του 2017 Skyrunner Series by Salomon, είναι ένας από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες, μήκους 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αθλητών από όλα τα μήκη και πλάτη κόσμου.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι δρομείς τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τονΔία.

Skyrunner Series 2017: Olympus Marathon

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές θα ακολουθήσουν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και θα ξεκινήσουν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια"και το φαράγγι του Ενιπέα, πριν τερματίσουν στη πλατεία του Λιτόχωρου.

Photo Credits: GO Experience

Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2017 η εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού Salomon https://www.facebook.com/salomonhellas

Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2017 by Salomon η εταιρεία αθλητικών ρολογιών Suunto https://www.facebook.com/Suunto.Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ