ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική διάκριση για την ΕΘΝ.Ο.Α.

Σημαντική διάκριση για την ΕΘΝ.Ο.Α.

Ύψιστη τιμή για την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) αποτελεί το βραβείο «2015 Fair Play Plaque of Merit & Diploma» που της απονεμήθηκε για το πλούσιο και πολυσχιδές έργο της.

Το βραβείο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις του αθλητικού και Ολυμπιακού κινήματος, παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος σε ειδική εκδήλωση στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Ευ Αγωνίζεσθαι (International Fair Play Committee - CIFP) και του Ευρωπαϊκού Κινήματος Ευ Αγωνίζεσθαι (European Fair Play Movement – EFPM).

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της μοναδικής συνάντησης εκπροσώπων του Ολυμπιακού Κινήματος, απονεμήθηκε στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας η διεθνής διάκριση «2015 Fair Play Plaque of Merit & Diploma», για το συνολικό επιστημονικό - εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, διαδίδοντας τις Ολυμπιακές Αξίες, τις αρχές του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας.

Αφορμή για την βράβευση υπήρξε το 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», στο οποίο κατακτήθηκε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την κατασκευή του μεγαλύτερου χάρτινου περιστεριού ειρήνης, με την συμμετοχή πάνω από 45.000 μαθητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε στον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ισίδωρο Κούβελο, ο Πρόεδρος του European Fair Play Movement- EFPM κ. Christian Hinterberger, παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν κ. Azad Rahimov ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί αφιέρωμα στο εκπαιδευτικό έργο Ολυμπιακής Παιδείας της Ακαδημίας από τον Γενικό Γραμματέα της EFPM.

Η ΕΘΝ.Ο.Α., με την υποστήριξη του Προέδρου της, συνεχίζει δυναμικά το διεθνώς πλέον αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό της έργο, έχοντας πάντα στο πλευρό της το καταπληκτικό τμήμα εθελοντισμού της, καθώς και του πολύτιμους συνεργάτες της (στελέχη Ολυμπιακής παιδείας, μαθητές, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, προπονητές, αθλητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες κ.α.), χαράζοντας καινοτόμο δρόμο για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ