ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε 30 μέρες έρχεται το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας!

Σε 30 μέρες έρχεται το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας!
NIKOS KARANIKOLAS © 2015

Η τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης υπόσχεται μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές.

Η τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης υπόσχεται μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές. Το Σαββατοκύριακο 13 με 15 Μαΐου 2016, οι πανέμορφες Σπέτσες θα υποδεχθούν την ελίτ των τριαθλητών αλλά και την πλειονότητα των φίλων του σπορ για το πασίγνωστο Spetsathlon!

Το Spetsathlon 2016, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, διοργανώτρια του Spetses mini Marathon και βραβευμένη με Gold Tourism Award 2016 στην κατηγορία « Στρατηγική & Καινοτομία» για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου των Σπετσών, και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία με την εμπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και με τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές εξασφαλίζει για άλλη μία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκεται ο Νο1 Έλληνας Τριαθλητής στην παγκόσμια κατάταξη, James Χρόνης, ο οποίος βρίσκεται σε πυρετώδεις προπονήσεις ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το παρών θα δώσουν, επίσης, οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου διακεκριμένοι αθλητές και ολυμπιονίκες, όπως η Αθανασία Τσουμελέκα, ο Γιάννης Ταμουρίδης και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Παραολυμπιονίκης , Μάκης Καλαράς και οι παρατριαθλητές , Ιωάννης Χατζήμπεης και Νίκος Παπαγγελής, καθώς και ο πρωταθλητής ποδηλασίας, Μάριος Κοκολάκης και ο προπονητής, Χρήστος Μποφίλιος, αλλά και πολλοί συμμετέχοντες από το εξωτερικό!

Χρυσός Χορηγός του Spetsathlon 2016 είναι η Under Armour που φέτος συστήνεται στο ελληνικό κοινό δυναμικά μέσα από τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα.

Σε 30 μέρες έρχεται το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας!

Οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει ένα γεμάτο πρόγραμμα αγώνων και παράλληλων εκδηλώσεων, εισάγοντας το 1 Twilight Charity Run, την Παρασκευή 13 Μαΐου, 20:30 το βράδυ, στηρίζοντας, έτσι, την πρωτοβουλία των Holmes Place #Charity4U. Ο φιλανθρωπικός αγώνας θα περιλαμβάνει μια διαδρομή 3χλμ, ενώ όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές στην νυχτερινή, αυτή, διαδρομή, θα διατεθούν στα 4 ιδρύματα που επέλεξαν οι φετινοί πρεσβευτές του προγράμματος (ΕΛΙΖΑ, Make-A-Wish, Θεοτόκος, ΕΛΕΠΑΠ).

Το Σάββατο 14 Μαΐου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει για δεύτερη χρονιά έναν μοναδικό κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. με μοναδικές εκπλήξεις από την BIOTHERM, καθώς και τον 3 Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών (πλήρης γύρος του νησιού 25 χλμ.) δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να «προπονηθούν» ενόψει τριάθλου, αλλά και στους μη-τριαθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στο αγαπημένο Spetsathlon. Άλλωστε νίκη είναι η συμμετοχή! Την ποδηλατική διαδρομή έχει καταγράψει για το Spetsathlon.com η GARMIN Greece, ως Timing Sponsor του Spetsathlon 2016. Την Κυριακή (15/5) θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου με δύο διαδρομές: το Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και το Ολυμπιακό Spetses Triathlon Endurance (1.500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο). Η DHL, Χορηγός του Spetsathlon παρέχει τα εντυπωσιακά κολυμβητικά σκουφάκια που θα πλημμυρίσουν τη θάλασσα των Σπετσών.

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων. Ακόμη, στην κολύμβηση των 1.000 μ. θα υπάρχει διαχωρισμός συμμετοχής με ή χωρίς wet suit. Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά δεκαετία από 18 έως 60+ ετών, όπως και στον κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών του Σαββάτου. Και φέτος, σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχει ηλικιακή κατηγορία ανηλίκων 15-17 ετών με δωρεάν συμμετοχή!

Το αγωνιστικό σκέλος συμπληρώνεται και φέτος από πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, όπως το Melissa Pasta Party, το βράδυ του Σαββάτου (δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες). Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 250 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το παρών παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία.

Για το 4 Spetsathlon, η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Για 4 συνεχή χρονιά, η διεξαγωγή του μεγαλύτερου ελληνικού τριαθλητικού αγώνα στις μαγευτικές Σπέτσες είναι μία απόδειξη του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης και της άψογης συνεργασίας μας με την Ε.Ο.ΤΡΙ. και το Δήμο Σπετσών. Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, η παρουσία των σπουδαιότερων αθλητών και η ευρεία δημοσιότητα του Spetsathlon, αποδεικνύουν την τεράστια επιτυχία του αγώνα και την δυναμική του ως μέσο προβολής της Ελλάδας και των Σπετσών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και τους Σπετσιώτες για την ενεργή τους συμβολή στην επιτυχία του αγώνα και το μεράκι τους με το οποίο μας εμπνέουν».

Ο Γεώργιος Γερόλυμπος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «Για 3 συναπτά χρόνια, η διοργάνωση του Spetsathlon αποτέλεσε υπόδειγμα κύρους και υψηλών προδιαγραφών. Και φέτος, η Ε.Ο.ΤΡΙ. στοχεύει μέσα από τη συνδιοργάνωση ενός ακόμη άψογου αγώνα στην προώθηση της ανάπτυξης του τριάθλου και την προβολή των αξιών που αυτό πρεσβεύει. Οι μαγευτικές τριαθλητικές διαδρομές των Σπετσών συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ένα απόλυτα επιτυχημένο Spetsathlon 2016».

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Το Spetsathlon 2016 στηρίζουν :

Χρυσός Χορηγός: Under Armour

Χορηγός: DHL

Χορηγός Pasta Night: Melissa

Beauty Partner: Biotherm

Wellness Partner: Holmes Place

Timing Sponsor: GARMIN

Υποστηρικτές: Μακεδονικός Χαλβάς | HERBALIFE NUTRITION | POWERADE | ΑΥΡΑ | Coca-Cola | Α. Ισμαήλος Α.Ε. | GU Energy Greece | ODEON | Lifeguard Hellas

Χορηγοί Επικοινωνίας: The Huffington Post Greece | Men’s Health | Sport24.gr | Sport24 Radio 103.3

Φορέας Πρωτοβουλιών: Poseidonion Grand Hotel

Αρωγοί: Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών | Μουσείο Μπουμπουλίνας | Ναυτικός Όμιλος Σπετσών

Πρόγραμμα Αγώνων :

Παρασκευή 13 Μαΐου

14:00-22:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές & παραλαβή υλικού

20:30 Εκκίνηση Twilight Charity Run

Σάββατο 14 Μαΐου

09:00-21:00 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές στο τρίαθλο μόνο & παραλαβή υλικού

10:30 Κολυμβητικός Αγώνας 1.000 μ.

13:00 Αγώνας Ποδηλασίας 25 χλμ.

17:30 Τελετή απονομών Κολυμβητικού Αγώνα & Αγώνα Ποδηλασίας

19:30 Ενημέρωση Αθλητών (Μουσείο της Μπουμπουλίνας) & Championsʼ advice από τους πρωταθλητές μας

20:30 Melissa Pasta Night (Δωρεάν για τους συμμετέχοντες)

Κυριακή 15 Μαΐου

08:30-09:30 Λειτουργία γραμματείας μόνο για παραλαβή BIBS & chip χρονομέτρησης (μόνο για εγγεγραμμένους)

10:00 Εκκίνηση Spetses Triathlon Sprint

10:15 Εκκίνηση Spetses Triathlon Endurance

15:30 Τελετή Απονομής

* Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω καιρικών συνθηκών

* Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Ποσειδωνίου

Μείνετε συντονισμένοι:

W: www.spetsathlon.com

F: www.facebook.com/marathonspetses

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ