ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραζνιάτοβιτς: "Ο κόσμος πιστεύει ότι οι ατζέντηδες κλέβουν χρήματα"

Ραζνιάτοβιτς: "Ο κόσμος πιστεύει ότι οι ατζέντηδες κλέβουν χρήματα"

Ο Μίοντραγκ Ραζνιάτοβιτς μίλησε στο "Game Changer" για τα μυστικά του επαγγέλματος του ατζέντη, αλλά και ποια ακριβώς ήταν η δουλειά του.

Είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους να μιλήσουν για τη σημασία του επαγγέλματος του ατζέντη και αυτό έκανε ο Μίοντραγκ Ραζνάτοβιτς στο "Game Changer".

O Σέρβος ατζέντης αναφέρθηκε σε αρκετά από τα μυστικά του επαγγέλματος και φρόντισε να ξεκαθαρίσει την εικόνα που υπάρχει στον κόσμο για αυτό.

Αρχικά, κλήθηκε να δώσει τον ορισμό της έννοιας του ατζέντη: "Ο κόσμος έχει λανθασμένη άποψη για τους ατζέντηδες. Τα λεφτά είναι το τελευταίο της δουλειάς μας. Αυτός ο ρόλος πρέπει να χωριστεί σε τρία μέρη. Ο ρόλος των ατζέντηδων στους 15-18 είναι περισσότερο εκπαιδευτικός. Το οικονομικό κομμάτι είναι το 20% της δουλειάς".

Κρίνοντας από την εμπειρία του του ζητήθηκε να μιλήσει για την κρίσιμη ηλικία ενός αθλητή: "Μετά από 10 χρόνια, η πιο σημαντική ηλικιακή στιγμή για έναν αθλητή είναι μεταξύ 18-20. Δουλειά μας είναι να προσφέρουμε δύο παραγωγικά χρόνια στους νέους παίκτες μεταξύ 18-20 χρονών. Η Μέγκα Λεκς είναι πολύ δημοφιλής στο ΝΒΑ είχαμε την ευκαιρία να έχουμε 2-3 παίκτες στο ντραφτ και στο μέλλον οι παίκτες της θα γίνονται ντραφτ πιο εύκολα από τους άλλους".

Για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το τμήμα σκάουτινγκ τόνισε: "Eμπιστεύομαι το τμήμα σκάουτινγκ για τους νεαρούς παίκτες. Για τους μεγαλύτερους παίκτες είμαστε πολύ επιλεκτικοί. Θα φέρω το παράδειγμα του Γιόκιτς για να δείτε πόσο σημαντικό είναι το τμήμα σκάουτινγκ. Ρώτησα τον σκάουτ ποιος είναι αυτός ο παίκτης και δεν ήξερε. Πέντε λεπτά αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι... χοντρός αλλά έχει ταλέντο. Και τον έστειλα να τον δει στην πόλη που έπαιζε. Και τον επόμενο χρόνο ήρθε στην Μέγκα Λεκς. Οπότε βλέπετε πόσο σημαντικό είναι αυτό".

Για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη: "Στο Μαρούσι υπήρχαν δύο Σέρβοι. Ο Πόποβιτς με πήρε και μου είπε ότι ένας παίκτης ήταν δυσαρεστημένος. Εγώ σοκαρίστηκα γιατί σκέφτηκα πώς θα εκπροσωπήσω έναν Έλληνα. Είχαμε συνάντηση και από την πρώτη στιγμή άρχισε κάτι πολύ όμορφο. Δύο μήνες μετά είχε γίνει ντραφτ και κανείς δεν το περίμενε. Τώρα είμαστε μαζί για 15 χρόνια και κανείς δεν θα έχει τη θέση που έχει αυτός στην καρδιά μου".

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει ο κόσμος για το επάγγελμα του: "Ο κόσμος πιστεύει ότι οι ατζέντηδες είναι αυτοί που κλέβουν τα χρήματα αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το μπάσκετ δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τους ατζέντηδες. Θα ήταν αδύνατον για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό να επικοινωνήσει με έναν παίκτη που για παράδειγμα παίζει στην Καραϊβική".

Photo Credit: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ