ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ράνια Ρεμπούλη: "Αγαπώ να τρέχω"

Ράνια Ρεμπούλη: "Αγαπώ να τρέχω"

Μέσα στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η μαραθωνοδρόμος Ράνια Ρεμπούλη, συμμετείχε στον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Μια διοργάνωση με ιδιαίτερο συμβολισμό για εκείνη, αφού πέρυσι στο «νησί των Ιπποτών» έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τρεις μήνες πριν την Ολυμπιάδα βρίσκεσαι στα «νερά» σου, στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα για τον 30 Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Είμαι στην προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν θα μπορούσα να λείπω από τη Ρόδο γιατί εδώ ήταν το ξεκίνημα μου για το Μαραθώνιο, εδώ μπήκαν οι βάσεις για να φτάσω ως το Ρίο. Και με την αλλαγή του ορίου και επίσημα πια στο περσινό Μαραθώνιο Ρόδου έπιασα και το όριο για την Ολυμπιάδα οπότε είναι ένας ακόμα λόγο να βρίσκομαι εδώ. Φέτος συμμετείχα στη διαδρομή των 10χλμ γιατί αυτό επιτρέπει η προετοιμασία αλλά θεωρώ πως η παρουσία μου βοηθάει την διοργάνωση και δίνει κίνητρο στον κόσμο να συμμετέχει και να στηρίξει όλες τις διαδρομές. Η Οργανωτική Επιτροπή, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ο Δήμος, όλοι οι φορείς έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και δεν θα μπορούσα να λείπω από λείπω από μια τέτοια γιορτή του αθλητισμού, όταν μάλιστα εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα.

Από τη Λέρο στο Ρίο με ενδιάμεση στάση στη Ρόδο. Η διαδρομή σου και η παρουσία σου είναι ένα παράδειγμα και ένα κίνητρο για τον κόσμο να συμμετέχει στο 3 Μαραθώνιο Ρόδου;

Όταν θες κάτι πολύ, και το αγαπάς , και σε γεμίζει, θα βρεις τρόπο να το κάνεις. Εγώ ξεκίνησα να τρέχω μαραθώνιο από τη Λέρο, ένα μικρό νησί. Ήθελα να πετύχω στο μαραθώνιο, αγαπώ να τρέχω. Ακόμα και που οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές εγώ πηγαινοερχόμουν, δε με πείραζε, αρκεί να έτρεχα. Ο κάθε άνθρωπος αν αγαπήσει το τρέξιμο, αν το βάλει στο μυαλό του, το αγαπήσει και το πιστέψει, τότε θα πετύχει. Και ο απλός ερασιτέχνης δρομέας.

Αν παρομοιάσουμε την προετοιμασία για το Ρίο με την απόσταση ενός μαραθώνιου, εσύ σε ποιο χιλιόμετρο είσαι τώρα;

Είμαι μετά τα 20χλμ. Από εκεί και μετά αρχίζει ο αγώνας ο πραγματικός. Μέχρι εκεί λες από μέσα σου «εδώ είμαστε, πάμε γερά». Μετά τα 20χιλιόμετρα όμως δίνεις την ψυχή σου.

Από την προσπάθεια και την ελπίδα για τη συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα, στην προετοιμασία για να αγωνιστής στο Ρίο. Το μισό όνειρο έγινε πραγματικότητα;
Ειλικρινά δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Δεν έχω πιστέψει πως θα παρευρίσκομαι στο μεγαλύτερο γεγονός του κόσμου. Πως 3 Αυγούστου αναχωρώ για του Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας. Όπως σε όλη τη ζωή μου, θα παλέψω για το καλύτερο.

Υπάρχει μια σκέψη που κάνεις στη δύσκολη στιγμή μιας διαδρομής;

Ο στόχος που βάζω σε κάθε αγώνα. Λέω από μέσα μου «Ράνια τον στόχο σου.. πάλεψε»

Τι δεν ξεχνάς ποτέ να κάνεις πριν από έναν αγώνα;

Τον σταυρό μου. Και να ζητήσω από τον Ταξιάρχη και την Παναγιά «Βοήθησε με». Εύχομαι να αξιωθώ να έχω και άλλες Ολυμπιάδες στα πόδια μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ