ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέος ο πρωταθλητής τζούντο και αρχηγικό μέλος της "Vor V Zakone"

Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Γεωργιανός (πολιτογραφημένος Έλληνας) πρωταθλητής τζούντο που εμπλέκεται σε κύκλωμα κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών.

Στην φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα.

Μαζί του κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 27χρονος συγκατηγορούμενος του για τη δράση του κυκλώματος το οποίο φέρεται να ευθύνεται για 28 κλοπές σπιτιών.

Ο αθλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να κάνει κλοπές καθώς έχει επενδύσει τα χρήματα που κέρδισε από τις διεθνείς διακρίσεις του στο τζούντο στη Γεωργία και έτσι δεν έχει καμία βιοποριστική ανάγκη.

Για τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που γνωρίζει από όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα και πως είναι συναθλητής του τον οποίο προπονεί.

Η μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας

Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο περιοχές της Αττικής, μετέβαιναν σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, κινούμενοι με τουλάχιστον δύο «επιχειρησιακά» οχήματα, ενεργούσαν αυτοψίες στους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως, συνήθως πρωινές ώρες, προέβαιναν στην παραβίαση των οικιών, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ των μελών που διέπρατταν τις διαρρήξεις και αυτών που είχαν τον ρόλο «τσιλιαδόρων», υπήρχε συνεχής επικοινωνία, για τυχόν άφιξη ενοίκων ή των Διωκτικών Αρχών, με σκοπό την άμεση διαφυγή τους.

Σε όλα τα στάδια της παράνομης δράσης τους, φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαιτέρα και αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης, προβαίνοντας σε αγορές, με πλαστογραφημένα έγγραφα, των «επιχειρησιακών» τους οχημάτων, καθώς και σε εικονικές μεταβιβάσεις τους, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις αστυνομικές έρευνες.

Επιπλέον, προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους, με την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, είτε από τους ίδιους (ομοίως με πλαστογραφημένα έγγραφα), εμφανίζοντας αυτά ως περιουσιακά τους στοιχεία, είτε σε στοιχεία συγγενικών τους προσώπων. Επίσης επιδίωκαν την μεταφορά τους, μέσω εμβασμάτων, στο εξωτερικό.

Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου 2017 έως και 10 Μαΐου 2018, ενέχονται στη διάπραξη, 16 κλοπών και τριών αποπειρών κλοπών, σε περιοχές της Λιβαδειάς, τεσσάρων κλοπών, σε περιοχές της Λαμίας, δύο κλοπών, σε περιοχές της Χαλκίδας, καθώς και μίας κλοπής, στο Αίγιο Αχαΐας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 95.000 ευρώ. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, προϊόντα κλοπών (κοσμήματα και χρυσαφικά), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι, πλήθος κλειδιών θυρών, διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και το χρηματικό ποσό των 745 ευρώ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης ένας 37χρονος Γεωργιανός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε από τις 8 Οκτωβρίου 2007 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για ληστεία από κοινού.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε προβεί σε αλλαγή των στοιχείων ταυτότητάς του, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εκτέλεση της σε βάρος του καταδικαστικής Απόφασης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ διερευνάται όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της σπείρας, η διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδής ομάδες, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: Νews247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ