ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Πιστόριους

Ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Πιστόριους

Στη φυλακή θα οδηγηθεί τελικά ο Όσκαρ Πιστόριους, αφού του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών από το δικαστήριο για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ανακοινώθηκε από το δικαστήριο η οριστική ποινή για τον Όσκαρ Πιστόριους. Πώς αιτιολόγησε την απόφαση η δικαστής, έχοντας εξετάσει όλα τα στοιχεία, τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ποινή κάθειρξης έξι ετών, χωρίς αναστολή, επιβλήθηκε στον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του.

AdTech Ad

Κατά την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης, η δικαστής αναφέρθηκε στα στοιχεία και τις ιατρικές γνωματεύσεις, που οδήγησαν στην καταδίκη του Πιστόριους.

Όπως είπε, έχοντας λάβει υπόψιν όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις μαρτύρων και μελών των οικογενειών τόσο του θύματος όσο και του κατηγουρουμένου Πιστόριους, κατέληξε στην απόφαση, που " θα πρέπει να είναι δίκαιη τόσο για τη μνήμη του θύματος, όσο και για τον κατηγορούμενο, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν γένει".

"Η ζωή των συγγενών της Στέενκαμπ άλλαξε για πάντα. Το ίδιο και η ζωή του κατηγορουμένου. Ήταν ένας ήρωας που κατέπεσε. Έχει εκφράσει την επιθυμία του, να εκτίσει κοινωνική εργασία και πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή", είπε η δικαστής.

ΠΗΓΗ: News247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ