ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περνούν στην αντεπίθεση οι Ρώσοι αθλητές

Περνούν στην αντεπίθεση οι Ρώσοι αθλητές

Ορισμένοι από τους Ρώσους αθλητές που φέρονται να έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Στεπάνοβα.

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει στη Ρωσία δεν σταματούν. Μόνο που τα πράγματα φαίνεται ότι παίρνουν μία διαφορετική τροπή. Την ώρα που η IAAF έχει πετάξει εκτός τη Ρωσία μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως η έρευνα της WADA φαίνεται ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους έχουν άλλη άποψη.

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένοι από τους αθλητές τα ονόματα των οποίων πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ του ARD από όπου και ξεκίνησαν όλα αναμένεται να περάσουν στην αντεπίθεση.

Ήδη, έχουν προσλάβει δικηγόρο ο οποίος συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες ώστε να καταθέσει μήνυση εις βάρος της Γιούλια Στεπάνοβα. Ανάμεσα σε αυτούς αθλητές είναι η Τατιάνα Μιάζινα και η Κριστίνα Ουγκάροβα. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι αθλητές αντιμετωπίζουν ποινές δια βίου αποκλεισμού.

Γιατί όμως ετοιμάζονται να προσφύγουν σε αυτή την κίνηση σε βάρος της Στεπάνοβα; Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων είναι εκείνη που έδωσε τα περισσότερα στοιχεία με το όνομά της να υπάρχει 141 φορές στην έκθεση 323 σελίδων.

Η Στεπάνοβα ηχογραφούσε τις συνομιλίες της με άλλους προπονητές και αθλητές για δύο χρόνια πριν μιλήσει στο ντοκιμαντέρ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάπου στη Γερμανία χωρίς να είναι γνωστή η τοποθεσία στην οποία διαμένει, ενώ φέρεται να έχει ζητήσει να μετακομίσει στον Καναδά.

Δύσπιστος σε ό,τι αφορά τους λόγους που την οδήγησαν στο να μιλήσει είναι και ο Βιτάλι Μούτκο. Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας έκανε δηλώσεις για το θέμα τονίζοντας: "Θέλω να ελπίζω ότι είχε μια μεγάλη επιθυμία ώστε να επανέλθει η υγεία στο άθλημα. Ελπίζω να ήταν ήταν αυτό το κίνητρο της, αλλά αν κατευθύνεται από κάποιου είδους εμπορικές συναλλαγές, όπως χρήματα, ή κάποια άδεια διαμονής σε κάποια χώρα, όπως ο Καναδάς για παράδειγμα, τότε δεν ξέρω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ