ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων σε παιδιά πρόσφυγες

Παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων σε παιδιά πρόσφυγες

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), έκαναν σε παιδιά πρόσφυγες 6 ως 18 ετών, διαδραστική παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, με δράση που έγινε στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), έκαναν σε παιδιά πρόσφυγες 6 ως 18 ετών, διαδραστική παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων με συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών και προπονητών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Γιώργος Αλικάκος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Κωνσταντίνος Φίλης και η Διευθύντρια του ΔΚΟΕ, Ντόρα Πάλλη.

Τα μυστικά των αθλημάτων γνώρισαν στα παιδιά, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με επικεφαλής την Πρόεδρο, Βούλα Κοζομπόλη, ενώ παρέστησαν οι Ολυμπιονίκες, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Ζυγούρη, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Γιάννης Καφάτος, Γιάννης Μιτελούδης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαρία Χριστοφορίδου και ο Παραολυμπιονίκης, Παύλος Μάμαλος.

Παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων σε παιδιά πρόσφυγες

Έγινε επίδειξη Ολυμπιακών αγωνισμάτων στα παιδιά, όπως ο στίβος, η γυμναστική, το χάντμπολ και η άρση βαρών και τους δόθηκαν καπέλα που έγραφαν Οlympic Day αλλά και αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Γιώργος Αλικάκος, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά, την ευκαιρία να χαμογελάσουν, την ευκαιρία να χαρούν. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να εξασκήσουν αθλήματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και να συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, της μεγάλης γιορτής του Ολυμπισμού για τα οφέλη της άθλησης και της καταπολέμησης των διακρίσεων».

Για την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κωνσταντίνος Φίλης, είπε: «Νιώθουμε ότι είναι χρέος μας να είμαστε εδώ και να δημιουργήσουμε στα παιδιά όμορφες εικόνες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην είναι μεμονωμένες και περιστασιακές οι δράσεις μας, αλλά να βρισκόμαστε εδώ σε βάση τακτικότερη και να δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και να έρχονται σε επαφή με αθλήματα που δεν είναι τόσο δημοφιλή. Στόχος μας είναι όσα παιδιά μείνουν στη χώρα μας, να ενσωματωθούν γρήγορα και εύκολα στην κοινωνική και οικονομική ζωή και όσα Θα φύγουν από εδώ, να έχουν πάρει εφόδια για το επόμενο βήμα της ζωής τους».

Παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων σε παιδιά πρόσφυγες

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη, είπε: «Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας είναι η ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. Φέτος διαλέξαμε το Hot Spot του Σκαραμαγκά για να προσφέρουμε την ευκαιρία να περάσουν μία κανονική ημέρα σε αυτά τα παιδιά, που είναι πολύ πιθανό να κάνουν πολύ καιρό να ξαναδούν το κανονικό τους σπίτι και να ζήσουν σε κανονικές συνθήκες».

Με την εκδήλωση στο Σκαραμαγκά, συμπληρώθηκαν 12 δράσεις σε 10 διαφορετικές περιοχές για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, με τη συμμετοχή – για πρώτη φορά – χιλιάδων ανθρώπων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ