ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραμένει ανοιχτός ο Άγιος Κοσμάς

Παραμένει ανοιχτός ο Άγιος Κοσμάς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο κρατούν ανοιχτές τις πόρτες στον Άγιο Κοσμά μετά την απόφαση της πολιτείας να δώσει παράταση στη λειτουργία του αθλητικού κέντρου μέχρι και το τέλος του 2016.

Η πολιτεία έκανε αποδεκτό το αίτημα της Ολυμπιακής επιτροπής και των αθλητικών ομοαπονδιών και το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το τέλος του 2016. Η πολιτεία έκρινε πως δεν πρέπει να διαταραχθεί η καθημερινότητα των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών που διαμένουν στους κοιτώνες και προπονούνται στα στάδια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας αθλητισμού (ΓΓΑ) θα καλυφθούν οι ανάγκες στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών. Τα προηγούμενα χρόνια έχει συζητηθεί το κλείσιμο του Αγίου Κοσμά, η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ και άλλα σχέδια. Προς το παρόν οι αθλητές που βρίσκονται στα εθνικά κλιμάκια παραμένουν στον Άγιο Κοσμά παρά τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και στη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:

" Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της ΓΓΑ, με τη συνεργασία της επιτροπής διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγ. Κοσμά και του Δ.Σ. της «Ελληνικό ΑΕ», παρατείνεται η αθλητική και κοινωφελής λειτουργία του ΕΑΚΝ στον παράκτιο χώρο του Αγ. Κοσμά.

Καλύπτονται οι ανάγκες προετοιμασίας των αθλητών των εθνικών μας συγκροτημάτων ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών αγώνων του ΡΙΟ, έως το τέλος του 2016.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να συζητηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα μεταξύ ΓΓΑ, ΤΑΙΠΕΔ, «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» και ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επαναφορά λειτουργιών που είχαν αφαιρεθεί από την αρμοδιότητα του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βάσει της προηγούμενης σύμβασης παραχώρησης, όπως για παράδειγμα των δυο κυλικείων, των ενοικιαζόμενων γηπέδων 5χ5, καθώς και η επαναλειτουργία του εστιατορίου για τους αθλητές.

Βούληση της αθλητικής ηγεσίας είναι η συντήρηση και αναζωογόνηση του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, ώστε η σημερινή εικόνα μαρασμού και εγκατάλειψης σύντομα να αποτελέσει παρελθόν προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού και των χιλιάδων πολιτών που επισκέπτονται το αθλητικό κέντρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ