ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάουντ: "Νέες αποκαλύψεις το 2016"

Πάουντ: "Νέες αποκαλύψεις το 2016"

Ο Ντικ Πάουντ σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως μέσα στο 2016 θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το ντόπινγκ που θα προκαλέσουν σοκ. Τι είπε για τη Ρωσία.

Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να διαλευκάνει το σκάνδαλο ντόπινγκ της Ρωσίας όντας ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής της WADA. Το πρώτο μέρος της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα των αποκλεισμό της Ρωσικής ομοσπονδίας από την IAAF με το ενδεχόμενο μη συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες να είναι ορατό.

Ο Ντικ Πάουντ ωστόσο, μας προετοίμασε για χειρότερες αποκαλύψεις. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης ήταν να δημοσιευτεί το Δεκέμβριο.

Τελικά, αυτό θα συμβεί αυτό στις αρχές του 2016 με το κόστος των ερευνών να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. "Όταν θα δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα μείνει με το στόμα ανοικτό. Ο κόσμος θα πει πως γίνεται αυτό. Είναι μία πλήρης προδοσία αυτό που κάνουν οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του αθλήματος" ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα στον "independent".

Στη συνέχεια πάντως επεσήμανε ότι είναι αισιόδοξος σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες. "Προσδοκώ οι Ρώσοι αθλητές να είναι στο Ρίο και θα ήμουν έκπληκτος αν τελικά οι άνθρωποι που ανέλαβαν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές δεν συνεργαστούν για να συμβεί αυτό" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε δηλώσεις στο ίδιο μέσο πριν από δύο ημέρες ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το ντόπινγκ και την καταπολέμηση του. Ο Πάουντ δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Δεν μπορούμε να νικήσουμε το ντόπινγκ, παρά τις μικρές μας νίκες" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ