ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακά αθλήματα το cheerleading και το μουάι τάι

Ολυμπιακά αθλήματα το cheerleading και το μουάι τάι

Δύο νέα αθλήματα ενδέχεται να κάνουν ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πρόκειται για το cheerleading και το μουάι τάι, που έλαβαν τη σχετική αναγνώριση από τη ΔΟΕ.

Προσωρινή αναγνώριση ως ολυμπιακά αθλήματα έλαβαν το cheerleading και το μουάι τάι, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες των δύο αθλημάτων θα λάβουν το ποσό των 23.000 ευρώ ως ετήσια επιχορήγηση και πλέον βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των διοικήσεων των δύο σπορ εάν θα αιτηθούν να γίνουν μέλη του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από τρία χρόνια.

"Το cheerleading είναι ένα σπορ που αυξάνει τη δημοτικότητά του. Έχει δυνατή εστίαση στο νεανικό κοινό και το σημειώνουμε αυτό", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ΔΟΕ, Κιτ Μακόνελ.

Η διεθνής ομοσπονδία cheerleading (ICU) απαρτίζεται από περισσότερες από εκατό εθνικές ομοσπονδίες, που με τη σειρά τους αριθμούν σχεδόν 4.500.000 καταγεγραμμένους αθλητές.

Το μουάι τάι πρόκειται για πολεμική τέχνη με 135 εθνικές ομοσπονδίες, εκ των οποίων οι εξήντα είναι αναγνωρισμένες από τις κατά τόπους ολυμπιακές επιτροπής και σχεδόν 400.000 καταχωρημένους αθλητές.

Η προσθήκη των δύο σπορ στα ολυμπιακά αθλήματα αυξάνει τον συνολικό αριθμό σε 37. Έξι εξ αυτών, το πατίνι, το σέρφινγκ, η αθλητική αναρρίχηση, το καράτε, το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ θα προστεθούν στο ολυμπιακό καλεντάρι του Τόκιο 2020.

Για να προστεθεί ένα σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένο για τουλάχιστον επτά χρόνια, εκτός κι αν επιλεγεί από τη διοργανώτρια χώρα για μεμονωμένη εμφάνιση σε Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ