ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και 12.000 επισκέπτες κατέφτασαν στην φιλόξενη περιοχή του Ζαγορίου, συμμετέχονταςγια έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Το 7ο Zagori Mountain Running που έλαβε χώρα από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου, συγκέντρωσε αθλητές κάθε επιπέδου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών σε ένα αγωνιστικό τριήμερο, καθιερώνοντας τη διοργάνωση ως κορυφαία στην Ελλάδα.

Στα επιβλητικής ομορφιάς μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου, στην καταπράσινη φύση που δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή, στα πετρόκτιστα χωριά και γεφύρια, ολόκληρη η περιοχή υποδέχθηκε ένα κύμα αθλητών και επισκεπτών που συμμετείχαν στους αγώνες 80, 44 +, 21 και 10km.

Οι νικητές και οι διαδρομές των αγώνων

Για ακόμη μια χρονιά, η διοργάνωση του Zagori Mountain Running έθεσε τον αγωνιστικό πήχη ακόμη πιο ψηλά, καταγράφοντας νέα ρεκόρ διαδρομών για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η πρώτη εκκίνηση είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίς το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 4:30 π.μ στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου. 229 έμπειροι δρομείς συμμετείχαν στην απόλυτη πρόκληση μιας εξαιρετικά απαιτητικής διαδρομής, αυτής του TeRA80 , με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο να κατακτά φανερά ενθουσιασμένος την πρώτη θέση, καταρρίπτοντας εκ νέου το ρεκόρ της διαδρομής του αγώνα όσο και το προσωπικό του ρεκόρ σημειώνοντας χρόνο 9:18:06’’. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με εξαιρετική επίδοση ο Ισπανός Jessed Hernandez με χρόνο 9:25:32’’, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ιταλός Giulio Ornati με χρόνο 9:39:01’’. Στις γυναίκες, με μια εξαιρετική εμφάνιση η Γλυκερία Τζιατζιά σε 11:12:07’’ κατέκτησε την πρώτη θέση, κάνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής, με την περυσινή νικήτρια Katarzina Cekoska ΄να τερματίζει στη δεύτερη θέση με χρόνο 13:12:06’και την Iωάννα Χουρίδου με χρόνο 13:33:26’’ στην τρίτη θέση.

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 6:00 π.μ., ξεκίνησαν οι δρομείς του ανανεωμένου αγώνα Marathon 44 km με από το Τσεπέλοβο Ζαγορίου. Στην πρώτη θέση μετά από έναν δυνατό αγώνα τερμάτισε ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 4:44:04’’, στη δεύτερη θέση ο Βαγγέλης Νούλας με χρόνο 4:52:36’’ και στην τρίτη θέση ο Αντώνης Νέστορας με χρόνο 5:04:37’’. Στις γυναίκες, η Ευγενία Μπουλμέτη με χρόνο 6:28:13’’ έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τις Χρυσούλα Τζίμα με χρόνο 6:31:37’’ και Meri Mirceska με χρόνο 6:33:17’’.

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Αξίζει να αναφέρουμε την δυναμική εμφάνιση νέων αθλητών ηλικίας κάτω των 18 ετών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του ορεινού τρεξίματος και συγκεκριμένα οι: Απόστολος Τζουμάκας που τερμάτισε πρώτος, Λάμπρος Μπασιαδήμας δεύτερος και στην τρίτη θέση ο Βαγγέλης Τσαβαλιάς.

Παιδικός αγώνας ΖAGORAKI RACE

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Τσεπέλοβο υποδέχθηκε τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης, σε έναν αγώνα γεμάτο χαρούμενα πρόσωπα και χαμόγελα. Τη χαρά της συμμετοχής στο " Zagoraki Race 1km" είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι μικρότεροι δρομείς σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μεγάλου Χορηγού, του φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ.

Με την ολοκλήρωση του παιδικού αγώνα και την κλήρωση των δώρων του διαγωνισμού Ανακύκλωσης, τη σκυτάλη πήραν οι απονομές των αγώνων 80km και 42km καθώς επίσης η ονομαστική παραλαβή του Finisher T-shirt και Finisher Jacket της "The North Face" Mεγάλου Χορηγού του αγώνα από τους αθλητές που τερμάτισαν , ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με τον γιαννιώτη τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή, αναμένοντας και τους τελευταίους αθλητές του αγώνα 80km μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στο επίκεντρο των αγώνων HalfMarathon 21km και EntryRace 10km, οι Κήποι Ζαγορίου

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, η γιορτή μεταφέρθηκε στους Κήπους, όπου από την πλατεία δόθηκε η εκκίνηση στον αγώνα των 21km. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Διαλεκτός με χρόνο 1:45:56’’με τον Γιώργο Λουφέκη να ακολουθεί αμέσως μετά με χρόνο 1:50:09’’ και τον Νίκο Ρούσσα με χρόνο 1:54:37 να κατακτά την τρίτη θέση. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου με χρόνο 2:22:59, με την Σοφία Στεργίου σε χρόνο 2:24:41 να έρχεται δεύτερη και την Αναστασία Γκίκα Domazetovic με χρόνο 2:25:42 να κατακτά την τρίτη θέση.

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Ακριβώς μία ώρα μετά στις 9:00 από το ίδιο σημείο εκκίνησης ξεκίνησε ο πολυπληθέστερος αγώνας, των 10km. Γι'ακόμη μία χρονιά ο συναγωνισμός ήταν έντονος σε έναν αγώνα ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων αθλητών. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Μανώλης Πουρίκας με χρόνο 0:43:45, δεύτερος τερμάτισε ο Βαλεντίνος Πουρίκας με χρόνο 0:45:29 και ο Δημήτρης Δρούγκας με χρόνο 0:46:55 κατέλαβε την τρίτη θέση. Στην κατηγορία των γυναικών , η Δήμητρα Τζαλοκώστα με χρόνο 0:54:31 έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού, με την Δήμητρα Χαιροπούλου σε χρόνο 0:59:17 να ακολουθεί δεύτερη και την Amanda Tenfjord Georgiadis με χρόνο 1:02:19 να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Ειδική κατηγορία βράβευσης για τους αθλητές κάτω των 18 ετών από τώρα και στους επόμενους αγώνες

Με τους νέους αθλητές να αποτελούν πάντα το μέλλον, η διοργάνωση καθιέρωσε από φέτος την ειδική κατηγορία βράβευσης για νέους αθλητές κάτω των 18 ετων. Ετσι λοιπόν στον αγώνα των 21km την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Πονηρέας, τη δεύτερη ο Χρήστος Μποτζιόρλος και την τρίτη ο Αλκιβιάδης Στασινός. Αντίστοιχα, πολύ καλές επιδόσεις είχαμε και στον αγώνα των 10km, εκεί όπου στα αγόρια την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αθανάσιος Λιγώνης, τη δεύτερη ο Γιάννης Τσουμάνης και την τρίτη ο Δημήτρης Καραντάκος. Τέλος, στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέλαβε η Εύα Ιλάρη-Μπαρμπούτη, τη δεύτερη η Ζίνη Λούτσα και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Φωτεινή Κόμη.

Ένας χαρακτηριστικά πράσινος αγώνας

Το 7οZagori Mountain Running έστειλε ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Με σύνθημα «Αγαπώ και Σέβομαι το Βουνό», η διοργάνωση σε συνεργασία με τους Μεγάλους Χορηγούς, το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ και τη STOIXIMAN προγραμμάτισαν δράσεις ευαισθητοποίησης κατά το διήμερο των αγώνων στις περιοχές Τσεπέλοβο και Κήποι, στην προσπάθειά τους να επιτύχουν για ακόμη μια χρονιά, μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα , τον καθαρισμό των μονοπατιών και την διάθεση μέρους των εσόδων από την πώληση συλλεκτικού buff για την προστασία του υπό απειλή με εξαφάνιση αγριόγιδου της Πίνδου.

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Δεκάδες δρομείς και επισκέπτες στο Ζαγόρι έγιναν εθελοντές δοτες μυελου των οστών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το “Όραμα Ελπίδας” και η Marathon Team Greece! To Ζagori Mountain Running με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και εντάχθηκε στην αλυσίδα ζωής του συλλόγου!.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή και την ανταπόκριση των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ο τεχνικός διευθυντής και εμπνευστής της ιδέας του αγώνα Βασίλης Τζουμάκας, ανέφερε " Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Αυτό το αναγνωρίζουμε και το επιβεβαιώνουμε από τα σχόλια των αθλητών που εισπράξαμε. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν και φέτος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος, ξεκινώντας από τους αθλητές, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, μέχρι κάθε έναν ξεχωριστό εθελοντή που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες τον καλύτερο εαυτό του, καθώς και την ίδια την τοπική κοινωνία, που κάθε χρόνο υποδέχεται με ζεστό χαμόγελο, θετική ενέργεια και φιλόξενη διάθεση όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους. Η προετοιμασία του 8ουZagoriMountainRunning, έχει ήδη ξεκινήσει. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και στην επίτευξη των στόχων της. Για μας ότι πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι. Γι'αυτούς προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι! Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, όλοι οι άνθρωποι πίσω από το βουνό".

Με τη σημαντική στήριξη των Χορηγών

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΖΑΓΟΡΙ", η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού στο διαδίκτυο " STOIXIMAN" και η πλέον εξειδικευμένη εταιρία σε προϊόντα για το ορεινό τρέξιμο "The North Face".

Ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος
APOFANSI

Χορηγοί είναι, η Fifth Element Adventure Store ,που παρέχει τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα για το ορεινό τρέξιμο, την ορειβασία, το ski/snowboard, την πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες στην φύση και η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ,η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα. Υποστηρικτές του αγώνα είναι: η WIND, η GreenCola, η Ethic Sport, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τα ζυμαρικά Melissa, η TOYOTA Πόδας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου,του Δήμου Ζαγορίου και του Εθνικού Πάρκου Βόρεια Πίνδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ