ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα έτοιμα για το Zagori Mountain Running

Όλα έτοιμα για το Zagori Mountain Running

Το Σαββατοκύριακο (22-23/7) οι κορυφαίοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος θα συμμετάσχουν στο 7ο Zagori Mountain Running, το οποίο έχει ως μεγάλο χορηγό τη Stoiximan.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/7) η συνέντευξη Τύπου του Zagori Mountain Running η οποία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο DuLac στα Ιωάννινα.

Για έβδομη φορά το Zagori Mountain Running θα γίνει η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος φιλοξενώντας τους καλύτερους αθλητές σε όλες τις μεγάλες αποστάσεις στις 22-23 Ιουλίου.

Μία μεγάλη αθλητική πρόκληση αλλά και μία μαγευτική εμπειρία στον τόπο πίσω από το βουνό, γεμάτη έντονα τοπία, άγρια φυσική ομορφιά και δυνατά συναισθήματα για τους συμμετέχοντες που θα ζήσουν την έναρξη, τη διαδρομή αλλά και για αυτούς που θα νιώσουν την στιγμή του τερματισμού.

H Stoiximan, Μεγάλος Χορηγός του Zagori Mountain Running θα δηλώσει δυναμικά το παρόν με την Stoiximan Running Team, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει με τις δράσεις της, όπως ο καθαρισμός των μονοπατιών, στην προστασία του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου.

Όλα έτοιμα για το Zagori Mountain Running

Η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, Ιωάννα Κοζαδίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η συμμετοχή της Stoiximan στο Zagori Mountain Running, έρχεται σε συνέχεια της παρουσίας μας σε αντίστοιχες πολυπληθείς δρομικές διοργανώσεις στο πλαίσιο της χορηγικής τους ενίσχυσης. Είναι εντυπωσιακό πως η κοινωνία έχει αγκαλιάσει με πρωτοφανή τρόπο την ορεινή γιορτή αυτή του αθλητισμού, αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως ο αγώνας-θεσμός αποκτά διεθνή εμβέλεια μέσα σε λίγα χρόνια ζωής, γεγονός που τον καθιστά ένα από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ορεινούς αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν ανήκουμε στην ξεχωριστή οικογένεια του Zagori Mountain Running. Σε ότι αφορά την περιβαλλοντική διάσταση της διοργάνωσης, η Stoiximan αποτελεί περήφανο μέλος της προσπάθειας αυτής για την προστασία του. Στη Stoiximan επενδύουμε σε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον, αφού αυτό αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στο σύνολο των βασικών στρατηγικών πυλώνων μας για την εταιρική υπευθυνότητα".

Το Zagori Mountain Running, είναι μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών την οποία αποδεδειγμένα η ορεινή δρομική κοινότητα έχει αγκαλιάσει, δεδομένης της συνεχώς αυξανόμενης πορείας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την ως ένα από τα κυρίαρχα δρομικά κινήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Χαρακτηριστική είναι η προσέλευση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν εκατοντάδες Έλληνες αθλητές όλων των επιπέδων, όπως εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή αθλητών από χώρες όπως η Κολομβία, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία και η Αυστραλία, όπου το ορεινό τρέξιμο αναπτύσσεται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα, στο 7ο Zagori Mountain Running οι συμμετοχές των αθλητών και στους 4 αγώνες έχουν ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενη διοργάνωση, ξεπερνώντας τους 2000, αριθμός που δεν περιλαμβάνει στις συμμετοχές στον παιδικό ορεινό αγώνα "Ζαγοράκι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ