ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OAKA: "Οι Ομοσπονδίες οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους"

OAKA: "Οι Ομοσπονδίες οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους"
ΟΑΚΑ

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά σε εκείνη του ΣΕΓΑΣ και τονίζει το χρέος της Ομοσπονδίας από τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Το μπαράζ ανακοινώσεων με φόντο το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ και όχι μόνο συνεχίζεται. Μετά την αρχική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ που αναφερόταν στο πρόβλημα που υπάρχει με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά και τη δήλωση του ΓΓΑ, κ. Συναδινού ήρθε η σειρά της διοίκησης του ΟΑΚΑ να τοποθετηθεί.

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να δώσει στη δημοσιότητα την εισήγηση της Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην οποία αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, τονίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και τις προσπάθειες που γίνονται για να δοθεί λύση σε αυτά. Την ίδια ώρα επισημαίνει και τα χρέη που υπάρχουν από τις Ομοσπονδίες προς το ΟΑΚΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά το χρέος του ΣΕΓΑΣ που φτάνει τις 220.000 ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Απορία και ερωτήματα προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με «εισήγηση από 3.9.2015 της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αναστολή λειτουργίας του Κλειστού Προπονητηρίου του Στίβου, με αποκλεισμό του χώρου και διακοπή της ηλεκτροδότησής του, μέχρι να στεγανοποιηθεί».

Εάν υπάρχει ολοκληρωμένη και ενυπόγραφη εισήγηση της Επιτροπής, η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ οφείλει να τη δημοσιοποιήσει.

Το Ο.Α.Κ.Α. αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των Εγκαταστάσεων του και η μόλις 2 μηνών Διοίκησή του καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και αγώνες για να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις, οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που βρήκε και κληρονόμησε. Στις προτεραιότητες είναι βεβαίως και η αντιμετώπιση του προβλήματος της στεγανότητας στο Κλειστό Προπονητήριο, πρόβλημα που υπάρχει πολλά χρόνια. Οι σχετικές διαδικασίες, όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, έχουν δρομολογηθεί και κινούνται βεβαίως στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι χρονοβόρες και ταυτοχρόνως απαιτούνται μεγάλες δαπάνες.

Οι Ομοσπονδίες οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις « οφειλές τους »προς το Ο.Α.Κ.Α. και αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο ΣΕΓΑΣ ενώ έχει πάρει επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα μικρό ποσό από τις οφειλές του προς το Ο.Α.Κ.Α που ξεπερνούν τις 220.000 €.

Αποστολή του Ο.Α.Κ.Α., είναι να υπηρετεί τον Ελληνικό Αθλητισμό και να συμβάλει στην ανάβαθμισή του. Την αποστολή αυτή, την υπηρετεί η Διοίκηση του Κέντρου, ως ιερό καθήκον, προστατεύοντας παράλληλα την αποτελεσματική, διαφανή και αναπτυξιακή λογική του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ