ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O σφαιροβόλος που έγινε βομβιστής!

O σφαιροβόλος που έγινε βομβιστής!

Η απίθανη ιστορία του πρωταθλητή σφαιροβολίας στη Συρία, Αμπού Αλ-Καζέμ που εγκατέλειψε τον στίβο προκειμένου να εκτοξεύει βόμβες εναντίον του καθεστώτος Άσαντ (video).

Ο πρώην πρωταθλητής σφαιροβολίας, Αμπού Αλ-Καζέμ εγκατέλειψε τον αθλητισμό προκειμένου να εναντιωθεί στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Διοικεί μία ταξιαρχία των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία. Εκμεταλλευόμενος το ταλέντο του στη σφαιροβολία εκτοξεύει πλέον βόμβες και ρουκέτες προκειμένου η Συρία να γυρίσει σελίδα.

"Ο Αμπού Αλ Καζέμ είχε έναν διαφορετικό τίτλο τον οποίο αποκόμισε από τη δύναμη των χεριών του όταν ήταν φοιτητής στη γενέτειρα πόλη του Αλ Μαγιαντίν στην περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ" τονίζεται σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

"Συμμετείχε σε τοπικούς αγώνες σφαιροβολίας κι έφτασε στο σημείο να γίνει πρωταθλητής στη Συρία. Ωστόσο σήμερα έχει γίνει ειδικός στο να εκτοξεύει δυναμίτη.

Με τη δύναμη των χεριών του κατασκευάζει και ρίχνει μεγάλες ποσότητες δυναμίτιδας. Έχει γίνει πολύ γνωστός ανάμεσα στις ταξιαρχίες και συγκεκριμένα στην περιοχή Τζμπεΐλε.

Οι σύντροφοι του, χρησιμοποιούν τις δυνατότητές του στη ρίψη μεγάλων βομβών με όγκο -που άλλοι βρίσκουν δύσκολο να ρίξουν αρκετά μακριά- για να φτάσουν τον στόχο τους.

O σφαιροβόλος που έγινε βομβιστής!

Είναι, ένας από τους ηγέτες της πόλης, αντιμετωπίζοντας με πυγμή τα συριακά στρατεύματα" αναφέρεται επίσης για τον Αμπού Αλ Καζέμ.

Ο τελευταίος μίλησε στην τηλεόραση του Λιβάνου και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Τζαντίντ σημειώνοντας πως οι αντάρτες αντιτίθενται με κάθε τρόπο στον στρατό του Άσαντ κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες βόμβες.

"Όπως Βλέπετε, είναι σε διάφορα μεγέθη. Με τη δύναμη του Αλλάχ θα ξαναχτίσουμε αυτήν την αγνή χώρα", σχολίασε ο πρώην πρωταθλητής της σφαιροβολίας.

O σφαιροβόλος που έγινε βομβιστής!
2012 AFP

Περισσότερα από 150.000 είναι τα θύματα από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών, κάνει λόγο για 150.344 νεκρούς, από τους οποίους οι 51.212 είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 7.985 παιδιά.

Δείτε το εκπληκτικό video για την δράση του Αμπού Αλ Καζέμ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ