ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Στέλιος Δημότσιος γνωρίζει από σκυτάλες

dimotsios 400m
dimotsios 400m ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέλιος Δημότσιος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Street Relays της Λάρισας και σας καλεί να συμμετάσχετε.

Ο Στέλιος Δημότσιος, υπήρξε ένας από τους πιο συνεπείς αθλητές στίβου της γενιάς του στο αγώνισμα των 400μ., με τις τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες να κατέχουν ξεχωριστή θέση στο βιογραφικό του.

Γέννημα θρέμμα Λαρισαίος, στην πορεία της καριέρας του πανηγύρισε τη νίκη στους μεσογειακούς αγώνες το 2001, την έκτη θέση στο ευρωπαϊκό το 2002 και την έκτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003. Παράλληλα κρέμασε στο στήθος έντεκα χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες, ενώ ήταν πάντα πρωταγωνιστής στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Δημότσιος γνωρίζει καλά τι θα πει ομαδικότητα καθώς μερικές από τις μεγάλες του επιτυχίες τις σημείωσε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας. Σήμερα προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του ως προπονητής. Ο Δημότσιος θα βρεθεί στα Βίκος Street Relays της Λάρισας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου για να κρατήσει και εκείνος τη σκυτάλη της προσφοράς. Με αφορμή την επερχόμενη αθλητική γιορτή, μίλησε τόσο για την καριέρα του όσο και για τη σημασία των Βίκος Street Relays.

Αν μπορούσες θα άλλαζες κάτι στην αθλητική σου πορεία;

Πιστεύω ότι δε θα άλλαζα κάτι. Όμως θα μπορούσα να βελτιώσω κάποια στοιχεία της αθλητικής μου πορείας στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα.

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Η δυσκολότερη στιγμή μου ήταν ο τραυματισμός στην Ολυμπιακή χρόνια του 2004, η εγχείρηση στο γόνατο και οι δυο μήνες που ακολούθησαν χωρίς να μπορώ καν να περπατήσω. Όμως τέλος καλό όλα καλά. Ήμουν και εγώ εκεί στο μεγάλο ραντεβού της Αθήνας.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας;

Τον κόσμο να με εμψυχώνει φωνάζοντας το μικρό μου όνομα! Ήμασταν πολύ τυχεροί, όλοι εμείς που ζήσαμε σαν αθλητές τους Αγώνες μέσα στη χώρα μας.

Ξεπερνιέται ποτέ το άγχος του να μην κάνεις άκυρη εκκίνηση;

Το μεγαλύτερο άγχος μου πάντα ήταν να μπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βγαίνω υγιής μετά από κάθε αγώνα. Ποτέ δεν θυμάμαι να έχω άγχος μήπως ακυρωθώ στην εκκίνηση.

Ποια στοιχεία που πήρες από τους προπονητές σου προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις στους σημερινούς αθλητές σου;

Τη συνέπεια και την ειλικρίνεια.

Πώς νιώθεις για το γεγονός πως οι σκυταλοδρομίες θα γίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα σου;

Θεωρώ πως παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για τις αθλητικές δομές της πόλης μας να αναδείξουν το έργο τους και ταυτόχρονα να προσελκύσουν νέα παιδιά στον μοναδικά όμορφο χώρο του αθλητισμού. Όσο για τους απλούς αθλούμενους συμπολίτες μου, θα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν τα νεανικά τους χρόνια συμμετέχοντας σε ομάδες φίλων και τρέχοντας με μοναδικό σκοπό τη χαρά της συμμετοχής στο παιχνίδι της σκυταλοδρομίας.

Υπάρχουν ταλέντα στη Λάρισα;

Ταλέντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε όλη την επικράτεια. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η σωστή διαχείριση και η ανάδειξή τους σε μελλοντικούς πρωταθλητές.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις για τα Βίκος Street Relays της Λάρισας;

Ας γεμίσουμε τους δρόμους της πόλης με χρώματα και χαμόγελα απολαμβάνοντας το τρέξιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ