ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Φόλι αποτελείωσε την Αγγλία

Ο Φόλι αποτελείωσε την Αγγλία

Εκτός προημιτελικών για πρώτη φορά στην ιστορία της σε παγκόσμια κύπελλα έμεινε η Αγγλία, αν και διοργανώτρια, καθώς ηττήθηκε και από την Αυστραλία, που μαζί με την Ουαλία πήραν τα εισιτήρια για τους "8". Πήρε μπρος η Νότιος Αφρική, που νίκησε εύκολα τη Σκωτία. (VIDEOS)

Το πιο καταστροφικό παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία της, και μάλιστα μέσα στο σπίτι της, βιώνει η εθνική ομάδα ράγκμπι της Αγγλίας. Τα "ρόδα", μετά το σοκ από την Ουαλία, γνώρισαν την ήττα και από την Αυστραλία και αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Φόλι αποτελείωσε την Αγγλία

Οι Wallabies μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στον αγώνα και είχαν αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο (17-3). Παρά τις προσπάθειες των Άγγλων να ξαναμπούν στο ματς, αφού στο 65' είχαν μειώσει σε 13-20, οι Αυστραλοί κατάφεραν μέσα σε 15 λεπτά να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με το τελικό σκορ να είναι 33-13. Εκπληκτικά πράγματα στην αναμέτρηση έκανε ο Μπέρναρντ Φόλι, που πέτυχε 28 πόντους με δύο tries, και αν δεν ήταν το try του Ματ Γκίτο στο φινάλε του αγώνα, θα είχε σημειώσει όλους τους πόντους της ομάδας του.

Φυσικά, η νίκη των Αυστραλών σημαίνει και την πρόκρισή τους στην οκτάδα, ενώ έκαναν κι ένα δώρο στην Ουαλία, που εξασφάλισε μαθηματικά κι εκείνη την είσοδό της στα προημιτελικά. Το ποια από τις δύο ομάδες θα είναι πρώτη στον 1ο όμιλο, θα γίνει γνωστό το επόμενο Σάββατο (10/10), όταν και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.





Σαρώνει η Νότιος Αφρική

Ο Φόλι αποτελείωσε την Αγγλία

Η Νότιος Αφρική έχει αφήσει για τα καλά πίσω της την ήττα της 1ης αγωνιστικής από την Ιαπωνία, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο ντέρμπι του 2ου ομίλου με τη Σκωτία. Οι Springboks επικράτησαν με 34-16, σε έναν αγώνα όπου κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή. Με το τετράποντο που πήραν, αφού έμειναν στα τρία tries και δεν πήραν τον έξτρα βαθμό, πάτησαν κορυφή με 11 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Σκωτσέζους. Επομένως, με μία απλή νίκη κόντρα στις ΗΠΑ στο τελευταίο τους ματς, οι Νοτιοαφρικανοί θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, και κατά πάσα πιθανότητα ως πρώτοι.

Ελπίζει ακόμα η Ιαπωνία

Ο Φόλι αποτελείωσε την Αγγλία

Η νίκη της Νοτίου Αφρικής επί της Σκωτίας δεν βόλεψε ιδιαίτερα την Ιαπωνία, που νωρίτερα είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Σαμόα, επικρατώντας με 26-5. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Ασιάτες, καθώς στο ημίχρονο προηγούνταν με 20-0 κι εν συνεχεία έφτασαν ξεκούραστα στη δεύτερη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση και τρίτη συνολικά στα παγκόσμια κύπελλα. Απομένει η αναμέτρηση με τις ΗΠΑ, όπου οι Ιάπωνες θέλουν πάση θυσία τη νίκη και ταυτόχρονα ήττα των Σκωτσέζων από τη Σαμόα (κάτι που φαντάζει δύσκολο), προκειμένου να βρεθούν στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Βαθμολογίες (σε 3 αγώνες)

1ος όμιλος

1. Αυστραλία 13 (+97)

2. Ουαλία 13 (+58)

3. Αγγλία 6 (+1)

4. Φίτζι 0 (-49)

5. Ουρουγουάη 0 (-107)

* Η Ουρουγουάη έχει έναν αγώνα λιγότερο

2ος όμιλος

1. Νότιος Αφρική 11 (+56)

2. Σκωτία 10 (+40)

3. Ιαπωνία 8 (-12)

4. Σαμόα 4 (-52)

5. ΗΠΑ 0 (-32)

* Οι ΗΠΑ έχουν έναν αγώνα λιγότερο

3ος όμιλος

1. Νέα Ζηλανδία 14 (+87)

2. Τόνγκα 6 (+7)

3. Αργεντινή 5 (+35)

4. Γεωργία 4 (-38)

5. Ναμίμπια 0 (-58)

* Τόνγκα, Αργεντινή και Ναμίμπια έχουν έναν αγώνα λιγότερο

4ος όμιλος

1. Γαλλία 14 (+72)

2. Ιρλανδία 10 (+77)

3. Ιταλία 4 (-17)

4. Καναδάς 1 (-71)

5. Ρουμανία 0 (-61)

* Ιρλανδία, Ιταλία και Ρουμανία έχουν έναν αγώνα λιγότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ