ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Andrej Radzikowsky από την Πολωνία, νικητής του 34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο Andrej Radzikowsky από την Πολωνία, νικητής του 34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο Πολωνός Andrej Radzikowsky είναι ο μεγάλος νικητής του 34ου Σπάρταθλον αφού έφτασε πρώτος στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, με χρόνο 23 ώρες και 2 λεπτά.

Ο 35άχρονος αθλητής που είχε έρθει 3ος στον αγώνα του 2014, τερμάτισε υπό τα χειροκροτήματα των κατοίκων της Σπάρτης στις 6:02 π.μ, σημειώνοντας την καλύτερή του επίδοση στον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του.

Περίπου μισή ώρα μετά, τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Ιταλός Marco Bonfiglio (no. 367) με χρόνο 23 ώρες 36 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα του 2015, ο Bonfiglio είχε τερματίσει χέρι-χέρι με τον Radzicowsky στις θέσεις 17 και 18.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek (no. 186) ο οποίος ηγούνταν της κούρσας για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πιο συγκεκριμένα από το 11ο μέχρι και το 46ο σημείο ελέγχου. Στη βάση του Παρθένιου Όρους στο 47ο σημείο ελέγχου, τον προσπέρασε ο Radzikowsky με ένα εκπληκτικό τέμπο, το οποίο και κράτησε μέχρι την κορυφή του βουνού, όπου πήρε τις απαραίτητες ανάσες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα καθόδου.

Ακολουθεί την πορεία των ανδρών, από την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες αθλήτριες, η Αμερικανίδα Katalin Nagy (no. 356) που για ακόμη μια φορά εντυπωσιάζει με την απόδοσή της αφού όλα δείχνουν πως θα σημειώσει επίδοση παραπλήσια με το περσινό της ρεκόρ .

Από πλευράς Ελλήνων ο Νίκος Σιδερίδης (no. 57) συνεχίζει τον αγώνα του στην 6η θέση, μιας και πέρασε το 69ο σημείο ελέγχου στις 7:22 π.μ. με πολύ άνεση και αισιοδοξία καθώς πλέον στον ορίζοντα βλέπει την Σπάρτη.

Μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι να λήξει το χρονικό όριο των 36 ωρών θα συνεχίσουν οι τερματισμοί των αθλητών στη Σπάρτη υπό τις επεφημίες του κόσμου που έχει μαζευτεί δίπλα στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να τους υποδεχθεί.

Ο Andrej Radzikowsky από την Πολωνία, νικητής του 34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ
Ο Andrej Radzikowsky από την Πολωνία, νικητής του 34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ