ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nike Zoom Series: Κάνε την υπέρβαση με τον κατάλληλο σύμμαχο για την ταχύτητα

Nike Zoom Series: Κάνε την υπέρβαση με τον κατάλληλο σύμμαχο για την ταχύτητα

Οι προπονήσεις του Nike+ Run Club ξεκίνησαν για τη νέα σεζόν με την παρουσία του αθλητή στίβου και Παραολυμπιονίκη, Μιχάλη Σεϊτη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα υπέρβασης. Το Sport24.gr έδωσε το παρών, συνομίλησε μαζί του και παρακολούθησε το event.

Ήταν το 2012, όταν η Nike πρωτοστάτησε και δημιούργησε το concept του Run Club στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει εδραιωθεί και έχει αναπτυχθεί μια τοπική κοινότητα runners. Το Nike Run Club (NRC) έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια, καθώς συγκεντρώνονται κάθε Δευτέρα (19:00) στο κατάστημα της Nike στην Ερμού για προπονήσεις και παρουσιάζονται διαφορετικά προγράμματα κάθε εβδομάδα.

Η Nike ήταν επίσης η πρώτη που εδραίωσε το τρέξιμο στους δρόμους της Αθήνας και αντιμετώπισε την αντιληπτή έλλειψη χώρων για τρέξιμο στην πόλη. Οι διαδρομές του Run Club μας είναι σχεδιασμένες κυρίως γύρω από το κέντρο της πόλης, ώστε οι runners να μπορούν να ανακαλύψουν τις όμορφες και κρυμμένες πλευρές της πόλης.

Nike Zoom Series: Κάνε την υπέρβαση με τον κατάλληλο σύμμαχο για την ταχύτητα

Οι προπονήσεις του Nike+ Run Club ξεκίνησαν για τη νέα σεζόν με την παρουσία του αθλητή στίβου, Μιχάλη Σεΐτη και το Sport24.gr έδωσε το παρών, θέλοντας να ζήσει από κοντά αυτή την ομολογουμένως υπέροχη εμπειρία. Ένας αθλητής των υπερβάσεων, μια πολυσχιδής προσωπικότητα που αποτελεί πηγή έμπνευσης με το παράδειγμά του και την τιτάνια προσπάθειά του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1987 στη Ρόδο, Μιχάλης, ασχολείται μια ζωή με το στίβο. Ξεκίνησε όταν ήταν 6 χρόνων και δεν έχει εγκαταλείψει από τότε. Το 2003, στα 16 του έγινε μέλος της Εθνικής Παίδων, στα 400μ. εμπόδια. Δέκα χρόνια αργότερα, στις 20 Ιουνίου, ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή (την είχε δανειστεί γιατί το αυτοκίνητο του ήταν στο συνεργείο), είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού.

Όταν είδε το είδωλο του στον καθρέφτη ένιωσε άνετα, όμορφα. "Είχα διαλέξει ένα μέρος που να μου αρέσει", είχε σχολιάσει σχετικά ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ο οποίος έχει πολλές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια.

Υπέρβαση για μένα είναι να κάνεις καθημερινά αυτό που μπορείς

Το Sport24.gr συνομίλησε μαζί του πριν ξεκινήσει η εκδήλωση στο κατάστημα της Nike στην Ερμού και του ζητήσαμε την άποψή του για το τι είναι για τον ίδιο η υπέρβαση: "Υπέρβαση για μένα είναι να κάνεις καθημερινά αυτό που μπορείς και σίγουρα ο πρωταθλητισμός είναι να φτάσεις σε σημεία που ξεπερνάς τον εαυτό σου, οπότε και αυτό είναι μια υπέρβαση. Επίσης, άλλη μια υπέρβαση είναι την κρίσιμη στιγμή του αγώνα να μπορέσεις να κάνεις αυτό που μπορείς και να δώσεις το 100%".

Για την παρουσία του στο Nike Run Club, επισήμανε: "Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Βλέπω ανθρώπους που κάνουν την υπέρβαση καθημερινά, που έρχονται εδώ να τρέξουν, ξεπερνούν την κούραση ολόκληρης της ημέρας, και καταφέρνουν να βρίσκουν χρόνο και να κάνουν προπόνηση εδώ μαζί μας. Με αυτό τον τρόπο κάνουν την υπέρβαση. Κάποιοι θα τρέξουν έναν Μαραθώνιο, έναν ημιμαραθώνιο και θα τους δούμε σίγουρα".

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αναποδιές στη ζωή τους; Ο ίδιος απαντάει σχετικά: "Πρέπει να αφήσουν την δυσκολία στην άκρη, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πρέπει να είναι δυνατοί, να βρουν πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους, όπως εμένα ο αθλητισμός και το τρέξιμο με κάνουν χαρούμενο. Το να τρέχω καθημερινά και να γυμνάζομαι, μου δίνει μεγάλη χαρά. Να βρουν αυτό που τους κάνει χαρούμενους, που μπορεί να είναι και η γυμναστική, να βρουν τον τρόπο και να τα ξεπεράσουν όλα και να προχωρήσουν".

ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ

Η νέα σεζόν ξεκινά με νέους στόχους. Η Nike είναι αυτή που μας προσκαλεί να κάνουμε την υπέρβαση και να ξεπεράσουμε τα όρια μας, έχοντας δίπλα μας τους καλύτερους συνεργάτες: τη νέα συλλογή Nike Air Zoom Series και τις εβδομαδιαίες προπονήσεις του Nike+ Run Club.

ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΑ NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34

Nike Zoom Series: Κάνε την υπέρβαση με τον κατάλληλο σύμμαχο για την ταχύτητα

Παράλληλα, οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα Nike Air Zoom Pegasus 34, το αγαπημένο μοντέλο τρεξίματος για κάθε δρομέα – ερασιτέχνη ή επαγγελματία- σε νέο χρώμα.

Τα Zoom Pegasus συγκαταλέγονται στα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο χάρη στην κορυφαία τεχνολογία που διαθέτουν και την άνετη εφαρμογή τους δίνοντας ένα σημαντικό εφόδιο στον κάθε δρομέα που θέλει να κάνει την υπέρβαση. Συγκεκριμένα η σειρά Zoom Series περιλαμβάνει:

Nike Zoom Fly: Γρήγορο για αγώνες αλλά και ανθεκτικό για προπόνηση

Το ελαφρύ επάνω μέρος ενισχυμένο με την τεχνολογία Flywire σάς διατηρεί ασφαλείς καθώς αυξάνετε ταχύτητα. Η ελαφριά και ανθεκτική αφρώδης ενδιάμεση σόλα από Lunarlon παρέχει εξαιρετικά εύκαμπτη προστατευτική επένδυση και περιέχει μια νάιλον στρώση με άνθρακα που προσφέρει αίσθηση προώθησης. Επιπλέον, η διαφορά ύψους σόλας μπροστινού μέρους του Nike Zoom Fly είναι 10-mm και έχει σχεδιαστεί ώστε να ελαχιστοποιήσει την καταπόνηση στον αχίλλειο τένοντα και τα 33-mm στο πίσω μέρος προσφέρουν αντικραδασμική προστασία σε κάθε χιλιόμετρο. Το αποτέλεσμα είναι τα πιο γρήγορα καθημερινά παπούτσια που έχει δημιουργήσει ποτέ η Nike.

Nike Air Zoom Pegasus 34: Ένα ασφαλές, ελαφρύ και γρήγορο μοντέλο για καθημερινή προπόνηση

Το αφρώδες υλικό Premium Cushlon ST έχει τοποθετηθεί ως επικάλυψη στις μονάδες Nike Zoom Air στο μπροστινό μέρος και στη φτέρνα του Nike Air Zoom Pegasus 34, γεγονός που ισορροπεί τη μαλακή αντικραδασμική προστασία με υποστήριξη. Το ανανεωμένο επάνω μέρος από Flymesh χωρίς ραφή είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ διαφανές διχτυωτό ύφασμα που περιβάλλει το πόδι επιτρέποντας τον αερισμό. Οι ακτινωτές τάπες στη φτέρνα που είναι τοποθετημένες στο πλάι του παπουτσιού βοηθούν το φυσικό πάτημα.

Nike Zoom Vaporfly 4%: Κατασκευασμένο για εμπείρους μαραθωνοδρόμους

Nike Zoom Series: Κάνε την υπέρβαση με τον κατάλληλο σύμμαχο για την ταχύτητα

Το Nike Zoom Vaporfly 4% σχεδιάστηκε με στόχο να βοηθάει τους ταχύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου να τρέχουν στον καλύτερό τους χρόνο. Σχεδιασμένο στο πλαίσιο του project Breaking2, της προσπάθειας της Nike για τον τερματισμό του ημιμαραθωνίου σε χρόνο κάτω των δύο ωρών, το Nike Zoom Vaporfly 4% έχει στόχο να βοηθάει τους ταχύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου να τρέχουν στον καλύτερό τους χρόνο.

Το νέο αφρώδες υλικό Nike ZoomX είναι εξαιρετικά ελαφρύ, απαλό και έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει το 85% της ενέργειας. Ενσωματωμένη στο αφρώδες υλικό είναι μια στρώση από καμπυλωτό ανθρακόνημα σε όλο το μήκος του παπουτσιού που αυξάνει τη σταθερότητα για να παρέχει μια αίσθηση προώθησης. Μαζί, αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν μια μέση βελτίωση 4% στην οικονομία του τρεξίματος σε σύγκριση με το προηγούμενο ταχύτερο μοντέλο της Nike. Το επάνω μέρος από Nike Flymesh με δυναμικό αψιδωτό ιμάντα στην ενδιάμεση σόλα προσφέρει μηδενικό περιορισμό.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις εβδομαδιαίες προπονήσεις του N+RC κάθε Δευτέρα στις 18:30 στο κατάστημα της Nike στην Ερμού, η υπέρβαση γίνεται παιχνίδι και οι νέοι στόχοι φτάνουν σε νέα επίπεδα.

Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NikeRunningGreece/ για να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το NRC.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τα Nike Zoom Fly επισκεφθείτε: https://news.nike.com/news/nike-zoom-vaporfly-4-percent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ