ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμάζεται νέο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών

Ετοιμάζεται νέο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών

Οι αλλαγές στο ελληνικό αθλητισμό συνεχίζονται με τη ΓΓΑ να συγκροτεί ομάδα εργασίας προκειμένου να βρεθεί νέο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών.

Η κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες Ομοσπονδίες έχει μπει στο στόχαστρο της νέας αθλητικής ηγεσίας η οποία θέλει να βάλει τέλος στα φαινόμενα των προηγούμενων ετών στο κομμάτι των επιχορηγήσεων.

Από τη στιγμή που τα χρήματα πλέον δεν περισσεύουν στόχος του Σταύρου Κοντονή είναι τα όσα από αυτά είναι διαθέσιμα να μοιράζονται με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο.

Για αυτό το λόγο η ΓΓΑ συγκρότησε μια ομάδα εργασίας προκειμένου να βρεθεί νέο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών. Ανάμεσα στα κριτήρια που θα υπάρχουν θα είναι η ανάπτυξη του αθλήματος, η μαζικότητα, οι επιτυχίες κλπ...

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Στο πλαίσιο της υλοποίησης της αθλητικής πολιτικής της ΓΓΑ συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί ενιαίο σύστημα αξιολόγησης των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, στη βάση αντικειμενικών και ποιοτικών κριτηρίων (ανάπτυξη αθλήματος, μαζικότητα, επιτυχίες κλπ.).

Το ενιαίο αυτό σύστημα, αφού γίνει αντικείμενο διαβούλευσης με τις Ομοσπονδίες, θα αποτελεί εργαλείο για την ετήσια τακτική τους επιχορήγησης με όρους ισονομία και διαφάνειας.

* Η ομάδα εργασίας δεν λαμβάνει αποζημίωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ