ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναδάλ και Φαρά εμπλέκονται στις διαρροές της WADA

Ναδάλ και Φαρά εμπλέκονται στις διαρροές της WADA

Μεγαλώνει η λίστα με τα ονόματα που φέρονται να είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτική χρήση, μετά από νέα διαρροή, την τέταρτη κατά σειρά, απόρρητων εγγράφων της WADA που έπεσε θύμα hacking.

Ο Ράφα Ναδάλ και ο Μο Φαρά είναι τα νέα κορυφαία ονόματα του αθλητισμού που προστέθηκαν στη λίστα των αθλητών που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς λόγους, όπως προκύπτει από τα αρχεία που διέρρευσαν από τη WADA εξαιτίας hacking.

Ο 14 φορές νικητής σε grand slam και ο κάτοχος τεσσάρων χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων σε 5.000μ. και 10.000μ. βρέθηκαν στα ηλεκτρονικά έγγραφα που υπέκλεψαν οι hackers ART28 και Fancy Bears.

Στην παγκόσμια ομοσπονδία αντιντόπινγκ θεωρούν ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης μέσω λογαριασμού που είχε δημιουργηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο Φαρά δεν είχε ενεργή TUE (Εξαίρεση Θεραπευτικής Χρήσης) την περίοδο των Αγώνων, ωστόσο φέρεται να έκανε λάμβανε αλατούχο διάλυμα, θειϊκή μορφίνη και vicodin σε νοσοκομείο μεταξύ 3-5 Ιουλίου 2014, όταν είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια προπόνησης. Πριν από αυτό, είχε λάβει TUE για δόση 80mg τριαμσινολόνης τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Ναδάλ, από την πλευρά του, είχε ενεργοποιήσει δύο φορές TUE, το 2009 και το 2012.

Προ ημερών, ο Fancey Bear είχε δημοσιοποιήσει έγγραφα που ενέπλεκαν τις Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς, τη Σιμόν Μπάιλς, τον Μπράντλεϊ Γουίγκινς και τον Κρις Φρουμ μεταξύ άλλων, με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτική χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοιχεία "φωτιά" για 25 ντοπαρισμένους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων
H Σιμόν Μπάιλς απάντησε στις κατηγορίες για ντόπινγκ
"Ντοπέ Σερένα Γουίλιαμς, Σιμόν Μπάιλς και άλλοι ολυμπιονίκες"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ