ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουρούτσος: "Ο αθλητισμός είναι κληρονομιά μας"

Μουρούτσος: "Ο αθλητισμός είναι κληρονομιά μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από προπονητής ταε κβο ντο μεταμορφώθηκε σε δρομέα. Ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών συμμετείχε στο 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος συμμετείχε στο 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου και μίλησε για την εμπειρία του στον Αντώνη Κυρίκο. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για την μετάβασή του από την ενεργό δράση στην προπονητική αλλά και τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποιο είναι το κίνητρο για έναν Ολυμπιονίκη να συμμετέχει στον 3ο Μαραθώνιο Ρόδου;

Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο από δάσκαλος ταε κβο ντο να μεταμορφώνομαι σε δρομέα καθώς και το γεγονός πως θα τρέξω μια διαδρομή και πολύς κόσμος θα βρεθεί δίπλα μας ώστε να μας παροτρύνει και να μας εμψυχώνει για να φτάσουμε στο στόχο μας. Επίσης είναι ελκυστικός και ο προορισμός και η διαδρομή αφού η Ρόδος είναι υπέροχο νησί. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί έχουν φτιάξει έναν αγώνα που αξίζει όλοι να συμμετέχουν.

Η παρουσία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών στο 3Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους υπόλοιπους δρομείς να συμμετέχουν στον αγώνα;

Ο Σύλλογος έχει δείξει πάρα πολλές φορές πως συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις και για αυτό βρισκόμαστε στην πανέμορφη Ρόδο γιατί θέλουμε μέσα από τη συμμετοχή μας να παροτρύνουμε το κάθε Ροδίτη και όχι μόνο, να τρέξει γιατί ο αθλητισμός είναι μια κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι αρχαίοι πρόγονοι και αυτή πρέπει να την μεταδώσουμε στις γενιές που έρχονται πίσω μας, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία.

Μαραθώνιος και πολεμικές τέχνες με ιστορία χιλιάδων ετών. Ποια είναι τα κοινά τους σημεία.

Και στα δύο αθλήματα υπάρχει ένας προορισμός, υπάρχουν στόχοι και η προσπάθεια που καταβάλλει ο αθλητής. Και υπάρχει το ευ αγωνίζεσθε που μας έχουν διδάξει οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση από την ενεργό δράση στην προπονητική

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολη. Ως αθλητής αγάπησα το ταε κβο ντο τόσο πολύ και έδινε μεγάλο νόημα στη ζωή μου. Όμως μεγαλώνοντας όσο και να θέλει το σώμα, το μυαλό δεν ακολουθεί. Η μετάβαση στην προπονητική με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι πάρα πολύ δημιουργικό να προπονείς μικρά παιδιά. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη. Τα παιδιά σε θεωρούν πρότυπο και εσύ προσπαθείς να είσαι πρώτα παιδαγωγός και μετά δάσκαλος και προπονητής του ταε κβο ντο.

Υπάρχουν ταλέντα στο άθλημα στην Ελλάδα; Πόσο δύσκολο είναι να τα ανακαλύψεις ένας προπονητής.

Ταλέντα πάντα θα υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν ποτέ. Το θέμα είναι πως θα βρούμε τρόπο να αξιοποιούμε αυτά τα ταλέντα. Το βασικό είναι να καταλάβουμε πως τα όπλα μας πια είναι λιγοστά λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και τον αθλητισμό, επομένως λεφτά πλέον δεν υπάρχουν πολλά. Οι αθλητές πρέπει με την βοήθεια των οικογενειών και των συλλόγων να μην απογοητεύονται και να τα δίνουν όλα.

Βρισκόμαστε σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και το ταε κβο ντο δεν θα συνεχίσει μια δυνατή παράδοση.

Σαν χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε τις επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν,. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα που στο Ρίο δεν θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα με συμμετοχή στο ταε κβο ντο. Είχαμε φτιάξει μια πολύ δυνατή παράδοση σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουμε και εκπροσώπηση και μετάλλια. Αυτό θεωρώ αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα του ελληνικού αθλητισμού. Επομένως πιστεύω το να καταφέρνει ένας έλληνας αθλητής να βρίσκει τη δύναμη και να πιάνει το όριο για Ολυμπιάδα είναι κάτι σπουδαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ