ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με σημαντικούς αθλητές το The Authentic Big Blue 2017

Με σημαντικούς αθλητές το The Authentic Big Blue 2017

Σπουδαίες συμμετοχές θα έχουν οι αγώνες ελεύθερης κατάδυσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης The Authentic Big Blue 2017 στην Αμοργό από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελεύθερης κατάδυσης στις μέρες μας θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν τα νερά στην παραλία της Αγίας Αννας, όπως έκαναν το 1988 και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο», Enzo Maiorca και Jacques Mayol.

Κατά τη διάρκεια του The Authentic Big Blue 2017, θα διεξαχθούν αγωνίσματα και στις τρεις αγωνιστικές κατηγορίες που έχει στο πρόγραμμα της η Aida International: CWT σταθερά βάρη με πέδιλα, CNF σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα και FIM ελεύθερη βύθιση.

Ο Ισπανός Miguel Lozano έχει φτάσει τα 122 μέτρα βάθος με μία ανάσα, ρεκόρ που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση στον κόσμο. Στα 38 του χρόνια όμως, είναι αποφασισμένος να σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας.

Ο Pascal Berger από την Ελβετία είναι φίλος και συνεργάτης του Lozano αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο όταν βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Berger έχει το ρεκόρ Ελβετίας με 115 μέτρα στην κατηγορία VW (variable weight) και δείχνει πολύ δυνατός τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο όνομα στις γυναίκες είναι η Nataliia Zharkova από την Ουκρανία που μετράει πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ενώ με τη βουτιά που έκανε το 2016 στα 95 μέτρα βάθος, ανέβηκε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία CWT (constant weight). Η Ουκρανή πρωταθλήτρια προετοιμαζεται εντατικά και ενδέχεται να επιχειρήσει προσπάθεια παγκοσμίου ρεκόρ στην Αμοργό.

Η Mandy Sumner θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος. Άρχισε την ενασχόλησή της με την ελεύθερη κατάδυση το 2014 και μόλις ένα χρόνο αργότερα έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της AIDA.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Authentic Big Blue 2017 Θα συνεχιστούν μέχρι τελευταία στιγμή και οι αθλητές που θα λάβουν μέρος αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τους 30, σε άνδρες και γυναίκες. H προθεσμία για την προσφορά στο αγωνιστικό παράβολο (190€ για όλες τις αγωνιστικές μέρες, συμπεριλαμβάνονται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια) θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ