ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαυρωτάς: "Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Συναδινέ…"

Μαυρωτάς: "Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Συναδινέ…"
INTIME SPORTS

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στον Ιούλιο Συναδινό για το θέμα του ΕΣΚΑΝ και του τρόπου που θέλησε να του απαντήσει ο γγΑ στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του Ιούλιου Συναδινού εξέδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με την οποία επιτίθεται στον γγΑ, για τον τρόπο που επέλεξε να του απαντήσει στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

"Ας πληροφορήσω τον κ. Συναδινό ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση. Είναι 21 μήνες στην κυβέρνηση. Το θέμα της συγκρότησης του επιστημονικού τμήματος το είχαμε επισημάνει με κοινοβουλευτική ερώτηση στις 21/3/2016. Δυστυχώς 7 μήνες μετά ακόμα δεν έχει στελεχωθεί. Αν είχε στελεχωθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε ρεζιλευτεί διεθνώς στη WADA όπως συνέβη προχθές", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του βουλευτή του Ποταμιού:

"Στο Υπουργείο Αθλητισμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φαίνεται ότι είναι αλλεργικοί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Μετά την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησής μου προχθές για τα όσα ανησυχητικά συμβαίνουν στο ΕΣΚΑΝ, ο ΓΓΑ κ. Συναδινός θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει δια του τύπου ψέγοντάς με που τόλμησα να ρωτήσω! Αυτή είναι όμως η δουλειά του Βουλευτή, να κάνει ερωτήσεις και η δουλειά του αρμόδιου κρατικού υπαλλήλου όπως ο κ. Συναδινός είναι να απαντάει θεσμικά μέσω του αρμόδιου Υπουργού. Αφού θέλει όμως διάλογο δια του τύπου ας μην του χαλάσω το χατίρι.

Ο κ. Συναδινός με εγκάλεσε επειδή ήμουν μέλος του επιστημονικού τμήματος του ΕΣΚΑΝ και με κατηγόρησε μάλιστα ότι ήμουν συνυπεύθυνος για τα προβλήματα των τελευταίων ετών. Θεωρεί μάλιστα σκόπιμο για λόγους εντυπώσεων να πει ότι ήμουν «μισθοδοτούμενος επί σειρά ετών» (800€ μηνιαίως το διάστημα Ιούλιος 2006- Ιούνιος 2009), αμελώντας όμως εντελώς τυχαία να πει ότι από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010 παρείχα τις υπηρεσίες μου αμισθί, διότι δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις του επιστημονικού τμήματος (άραγε ο κ. Συναδινός είναι στη θέση του ΓΓΑ ως εθελοντής ή είναι και αυτός μισθοδοτούμενος;).

Ας πληροφορήσω τον κ. Συναδινό ότι έχω πάψει να είμαι στο ΕΣΚΑΝ από τον Ιούνιο του 2010. Οπότε αυτά για τα οποία με κατηγορεί ότι δεν έκανα τα τελευταία 6 χρόνια μάλλον του τα είπαν λάθος. Αποδίδω καλόπιστα την εύκολη λάσπη που μου ρίχνει σε άγνοια και κακή πληροφόρηση από τους σχετικούς (;) συμβούλους του.

Ας πληροφορήσω τον κ. Συναδινό ότι το Ποτάμι είναι στη Βουλή από το 2015 οπότε για την προηγούμενη περίοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που αναφέρει, δεν μπορούσε να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο για το ΕΣΚΑΝ. Αν ήταν στη Βουλή, ας μην έχει καμιά αμφιβολία ότι θα έκανε το ίδιο.

Ας πληροφορήσω τον κ. Συναδινό ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση. Είναι 21 μήνες στην κυβέρνηση. Το θέμα της συγκρότησης του επιστημονικού τμήματος το είχαμε επισημάνει με κοινοβουλευτική ερώτηση στις 21/3/2016. Δυστυχώς 7 μήνες μετά ακόμα δεν έχει στελεχωθεί. Αν είχε στελεχωθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε ρεζιλευτεί διεθνώς στη WADA όπως συνέβη προχθές.

Ας πληροφορήσω τον κ. Συναδινό ότι όταν τον Μάρτιο πέρασε ως κατεπείγον νομοσχέδιο η εναρμόνιση με τον Κώδικα του WADA, ο «όψιμα ανησυχών» (όπως με αναφέρει ειρωνικά) συνέβαλε λόγω της εμπειρίας του στο να διορθωθούν τα πάρα πολλά λάθη που υπήρχαν. Τότε το αναγνώρισε και ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα με ψέγετε επειδή κάνω κριτική και κρούω τον κώδωνα για να προλάβω δυσάρεστες εξελίξεις; Όταν σας βοηθάμε είμαστε καλοί και όταν σας κάνουμε κριτική είμαστε «μικρόψυχοι και υστερόβουλοι»;

Ο χώρος του αθλητισμού είναι μικρός και γνωριζόμαστε. Και ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πότε δούλεψε το ΕΣΚΑΝ και ποιοι το «τρέξανε» και πότε «άραξε» και είναι ακόμα αραγμένο. Ας φροντίσει λοιπόν ο ΓΓΑ να το ξεκολλήσει από τα ρηχά αντί να δαιμονοποιεί την όποια κριτική.

Τέλος θα αναμένουμε με την ίδια σπουδή που ο ΓΓΑ απάντησε επικοινωνιακά με δήλωσή του, στο εν λόγω ζήτημα, το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει εγγράφως και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση) διά της κοινοβουλευτικής οδού τις αντίστοιχες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματά μας.

Γιώργος Μαυρωτάς

Βουλευτής Αττικής – Το Ποτάμι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ