ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Ζήστε την εμπειρία του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας"

"Ζήστε την εμπειρία του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανοιχτό κάλεσμα στους Αθηναίους, στους Έλληνες, αλλά και στους επισκέπτες της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, έστειλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που πήραν μέρος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Ημιμαραθώνιος γίνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων και με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής κι όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Βογιατζής, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου στις 20.00, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή υποβάλλοντας αίτηση στο Ζάππειο, όπου άνοιξε τις πύλες της, η έκθεση Ηalf Marathon Expo2016.

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος αναμένεται να ξεπεράσει τους 18.000 δρομείς σε όλους τους αγώνες, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πρωταθλητές, καθώς αποτελεί τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και οι νικητές στους άνδρες και στους γυναίκες θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στο Άμστερνταμ.

O Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας εκπροσωπώντας τον Δήμο της Αθήνας τόνισε: " Ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι γεγονός. Είναι μεγάλη διοργάνωση και ευελπιστούμε να πετύχουμε τον στόχο των 20.000 δρομέων. Είναι ένας σταθερός θεσμός για την πόλη μας και βλέπουμε ότι ο κόσμος τον αγκαλιάζει. Οι συμμετοχές είναι αυξανόμενες ενώ θέλουμε να επισημάνουμε τον δρόμο των 3 χιλιομέτρων για τις οικογένειες αλλά και τα 1.000 μέτρα για τα ΑΜΕΑ.

Θέλουμε η διοργάνωση να γίνει πρεσβευτής της πόλης μας, ώστε να αναδείξει τις πτυχές της και να ενισχύσει την τουριστική κίνηση. Όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εξαιρετική η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον ευχαριστούμε. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ανακοινώσω και τη διοργάνωση στις 17 Απριλίου του Ποδηλατικού Γύρου και στις 21 Μαϊου, του 1ου Akropolis Run, με τον αγώνα να γίνεται βράδυ γύρω από την Ακρόπολη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους μεγάλους χορηγούς BMWκαι ΑEGEANαλλά και τους υποστηρικτές. Το σύνθημα μας είναι, περισσότερος κόσμος στην Αθήνα, περισσότερη Αθήνα σε όλο τον κόσμο".

Συνδιοργανωτής του 5ου Ημιμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής και ο εκπρόσωπος της Σπύρος Πάντζας δήλωσε: «Η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και το ευ αγωνίζεσθαι είναι αξίες που δημιουργούν ένα υγιές πρότυπο για τη νεολαία και την κοινωνία γενικότερα. Σε μια κοινωνία που βιώνει μια βαθύτατη κρίση ο αθλητισμός είναι η ιδανική διέξοδος. Ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα γεγονός με χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνία της χώρας και πολλές χώρες του κόσμου χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές και θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα. Ευχόμαστε η διοργάνωση να ξεπεράσει κάθε όριο συμμετοχών.»

Τη σημασία του Ημιμαραθωνίου στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: "Ο Ημιμαραθώνιος είναι πιλότος για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ο ΣΕΓΑΣ έχει τη στήριξη του ΕΟΤ στη διάδοση της φιλοσοφίας του Μαραθωνίου. Ο Ημιμαραθώνιος μόνο θετική συμβολή έχει για την Αθήνα σε μια εποχή μάλιστα εκτός τουριστικής αιχμής".

O Γενικός Συντονιστής του αγώνα Μάκης Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες των επιμέρους αγώνων, που εκτός του Ημιμαραθωνίου, είναι τα 5 χλμ, τα 3 χλμ για οικογένειες, τα 1.000 μέτρα για ΑΜΕΑ και Special Olympicsκαι πρόσθεσε: "Ο Ημιμαραθώνιος είναι νέο γεγονός, μόλις ο πέμπτος και έρχεται να γίνει την τρίτη Κυριακή κάθε Μαρτίου ώστε ο Ημιμαραθώνιος να αποτελεί το άνοιγμα της Άνοιξης. Γίνεται τώρα που είναι μήνας διακοπών για τη νεολαία, κυρίως για τους φοιτητές της Ευρώπης και της Αμερικής και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα προς τη χώρα μας. Να έχουμε έτσι πολλούς ξένους να έρχονται στην Αθήνα στο διάλλειμα των σπουδών τους και να έχουμε έτσι επέκταση τουριστικής σεζόν".

Ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Παπαποστόλου είπε: "Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα όπως και όλοι οι φορείς που υποστηρίζουν την οργανωτική δομή δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, και βεβαίως οι εθελοντές. Συνολικά 3000 άτομα θα έχουν στόχο οι πολλοί να τρέξουν με ασφάλεια. Έχουν ανακοινωθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας που θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και την άνεση να έρθουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών. Θεωρώ επίσης ότι θα δούμε το καλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς υπάρχει και το κίνητρο για τους νικητές να προκριθούν αυτόματα στο Πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο κάθε ένας πάντως από τους συμμετέχοντες θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δικό του στόχο".

Τα Special Olympic Hellasεκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διονύσης Κοδέλλας: "Θα ήθελα εκ μέρους των Special Olympic Hellasνα ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ για την τιμή που μας κάνει να μας προσκαλεί στους μαραθωνίους και σε όλες τις εκδηλώσεις που κάνει. Τα Special Olympicείναι μία ειδική κατηγορία και για αυτό η πρόσκληση είναι ιδιαίτερη τιμητική. Κάθε φορά που ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας σε έναν τέτοιο αγώνα, η χαρά των αθλητών μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και τώρα που τους είπαμε για τον Ημιμαραθώνιο, μέσα σε δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 250 άτομα. Η χαρά τους είναι μεγάλη όχι μόνο για τη συμμετοχή αλλά και για την ανταπόκριση που έχουν από τον κόσμο που αποθεώνει τους αθλητές των Special Olympicμε κάθε τρόπο και μας βοηθά να στέλνουμε το μήνυμα μας για την καλύτερη δυνατή κοινωνική ένταξη αυτών των τόσο ξεχωριστών ατόμων".

Ο «οικοδεσπότης» Πρόεδρος του Ζαππείου Γιώργος Χρήστου ανέφερε: "Το Ζάππειο Μέγαρο εδώ και 120 χρόνια παρακολούθησε κάθε στιγμή της ιστορίας της πατρίδας μας και του ελληνισμού. Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων θέλησε να αναδείξει όλες τις πλευρές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη χώρα. Ο Ημιμαραθώνιος είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Αποτελεί μοναδικό αγώνα και μία μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης. Στόχος της διοργάνωσης να μεταβληθεί σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ταυτόχρονα να πρεσβεύει ιδανικά τις αξίες του αθλητισμού".

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η BMW και η AEGEAN, με την εκπρόσωπο του αερομεταφορέα Στέφανο Σαδόπουλο να αναφέρει: «Ως κύριος εθνικός αερομεταφορέας είμαστε αρωγοί και συνεργοί στην προβολή του τουριστικού προϊόντος. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια των αθλητών και στην προβολή της Αθήνας μέσω των καναλιών μας σε 45 αγορές.»

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και τρεις πρωταθλητές:

Αρχικά, ο Κώστας Πούλιος τόνισε: «Μετά το 2013 που κατέκτησα την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επιστρέφω φέτος. Με αυτόν τον αγώνα ανοίγει η αυλαία της περιόδου και θέλω να προσπαθήσω να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δρομικό κίνημα έχει γιγαντωθεί και είναι σημαντικό ότι ο απλός δρομέας πλέον τρέχει δίπλα στον πρωταθλητή.»

Από την πλευρά της η Ράνια Ρεμπούλη δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και αποτελεί για μένα τεστ για τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου είναι η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αυτομάτως η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα οφέλη από το τρέξιμο και την άθληση.»

Τέλος, ο Κώστας Γκελαούζος είπε: «Χαίρομαι για τη συμμετοχή μου στον αγώνα και επιδίωξη μου είναι να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που θα καταφέρω με τη νίκη μου στον Ημιμαραθώνιο. Αυτό το έξτρα κίνητρο για τους αθλητές θα συμβάλλει να υπάρξει έντονος ανταγωνισμός και ο δρόμος να χαρεί από το συναγωνισμό.»

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ