ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Υπόθεση όλων ο Μαραθώνιος

Υπόθεση όλων ο Μαραθώνιος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τριάντα επιτυχημένοι Έλληνες αθλητές θα τρέξουν στη λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας το επόμενο Σάββατο (8/11).

Κορυφαία ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, και Παγκόσμιοι πρωταθλητές θα συμμετέχουν στην Λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (8/11), αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο των Αθηναίων, των πεσόντων στη μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ.) και θα καταλήξει στην Αφετηρία της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής όπου θα γίνει και το άναμμα του σχετικού βωμού.

Ο Βωμός βρίσκεται δίπλα στην στήλη του Ιστορικού σημείου της πρώτης στον κόσμο εκκίνησης Μαραθωνίου το 1896. Η απόσταση είναι 5 χλμ. και θα συμμετάσχουν συνολικά 30 λαμπαδηδρόμοι. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος σπουδαίοι Ελληνες πρωταθλητές, όπως η "ασημένια" ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν Ολγα Βασδέκη.

Αμφότερες έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους και η παρουσία τους στην τελετή αφής, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Με τη φλόγα θα τρέξει και ένας άλλος σπουδαίος του ελληνικού αθλητισμού, ο πρωταθλητής Ευρώπης και χάλκινος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003, στα 400 μ. εμπ., Περικλής Ιακωβάκης. Μαζί τους θα είναι οι κορυφαίοι αθλητές της τελευταίας διετίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, ο "ασημένιος" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης στο μήκος Λούης Τσάτουμας και η τρίτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στην εκδήλωση μετέχουν ακόμη ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων, όπως η Βούλα Κοζομπόλη (πόλο), Εύη Μωραϊτίδου (πόλο) και Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα).

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ