ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τρέχοντας στη βροχή

Τρέχοντας στη βροχή
Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης

Με τον ρυθμό της βροχής και τα φώτα της πόλης να δημιουργούν ένα διαφορετικό σκηνικό έτρεξαν το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι δρομείς του 4ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, αθλητές και ερασιτέχνες, από 53 διαφορετικές χώρες, διέσχισαν τρέχοντας το κέντρο της πόλης, τη Νέα Παραλία και τερμάτισαν κάτω από τον φωτισμένο Λευκό Πύργο.

Κάθε δρομέας και μια διαφορετική ιστορία, με κοινό νήμα όμως την αγάπη για το τρέξιμο, όπως οι δρομείς που μας μίλησαν για την συμμετοχή τους στον αγώνα της Θεσσαλονίκης και για το κίνητρο που τους δίνει το τρέξιμο:
Ο Γιάννης Σημαντήρας , ραδιοφωνικός παραγωγός και δρομέας, εξηγεί : «Το τρέξιμο δεν αποτελεί μόνο μια διαδικασία εκγύμνασης του σώματος αλλά έναν τρόπο ζωής. Για αυτό υποστηρίζω την θέση πως με το τρέξιμο δεν σχετίζεσαι απλώς αλλά ταυτίζεσαι!».

Την ίδια αγάπη για το τρέξιμο έχει και ο Χρήστος Γαρέφης, πρωταθλητής τριάθλου και προπονητής, που μας λέει για το «εσωτερικό λουτρό» του σώματος «Με το τρέξιμο είναι εφικτή η επίτευξη 120 καρδιακών σφυγμών, διαδικασία που ενισχύει την πνευματική και ψυχική κάθαρση του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι ένα εσωτερικό λουτρό που κάνει τον άνθρωπο καλύτερο από κάθε άποψη».

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Κάθε φορά που τρέχω στους δρόμους της, ιδίως νωρίς το πρωί, όταν κάνω προπόνηση, και είμαι σχεδόν μόνος, σκέφτομαι ότι η πόλη είναι δική μου» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Μαυρίδης, Διευθυντής στο ‘’Άσυλο του παιδιού’’ και δρομέας.

Βρείτε ολόκληρες τις συνεντεύξεις τους στην σελίδα της WIND στο YouTube εδώ.

Υποστηρίζοντας το τρέξιμο όχι μόνο ως άθληση αλλά και ως τρόπο ζωής, η WIND έδωσε το παρών ως Χορηγός στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Επόμενο ραντεβού στην Αθήνα, στις 8 Νοεμβρίου, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ