ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Το μεγαλύτερο και καλύτερο Spetses mini Marathon έρχεται!

Το μεγαλύτερο και καλύτερο Spetses mini Marathon έρχεται!
[email protected]

Το Spetses mini Marathon διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και η προσδοκία των διοργανωτών είναι ότι θα έχει απήχηση ανάλογη με την περσινή!

Το Spetses mini Marathon διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί των Σπετσών μεταξύ 10-12 Οκτωβρίου 2014. Η μεγάλη περσινή επιτυχία, όταν περισσότεροι από 3.000 δρομείς και 6.000 επισκέπτες έδωσαν το «παρών» στο νησί του Αργοσαρωνικού, καθιέρωσε τον Αγώνα ως το σημαντικότερο εκτός αστικών κέντρων στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα στην Ευρώπη. Φέτος αναμένονται περισσότερα από 10.000 άτομα!

Η περσινή διοργάνωση πρόσφατα απέσπασε μια μεγάλη, διεθνή τιμητική διάκριση. Τα διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards) ανέδειξαν τον Spetses mini Marathon Πρωταθλητή Ελλάδας για την περίοδο 2014/15 στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year Award ανάμεσα σε περισσότερες από 24.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες.

Για τη φετινή διοργάνωση έχουν προγραμματιστεί 8 αθλήματα, προσθέτοντας το Σάββατο τη δημοφιλή απόσταση των 10km, καθώς και το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς. Ο Κολυμβητικός Αγώνας του Διάπλου των Σπετσών με βάση τις συμμετοχές είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία και με τους φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων ξεναγήσεις στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας και στην φημισμένη Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, που θα φιλοξενήσει και την Τελετή Έναρξης του 4 Spetses mini Marathon (SMM), καθώς και τα ιδιαίτερα δημοφιλή «Σπετσιώτικα Κεράσματα» στην κεντρική πλατεία του νησιού όπου θα προσφέρονται δωρεάν σπιτικές πίτες από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών. Μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, οι αθλητές και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ειδικές τιμές στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων, που έμπρακτα στηρίζουν το σημαντικό αυτό γεγονός για το νησί.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη εξηγεί χαρακτηριστικά: “To απαράμιλλο φυσικό κάλλος του νησιού αλλά και η θερμή υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων που συμμετέχουν έμπρακτα και ενεργά μέσω του θεσμού των εθελοντών, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία του αγώνα. Είναι συγκλονιστικό το θέαμα να τερματίζουν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στην πλατεία Ποσειδωνίου, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι πιασμένοι χέρι - χέρι, άλλοι με τα μωρά στην αγκαλιά τους και να τους χειροκροτούν εκατοντάδες άνθρωποι πρεσβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας” . Το μότο του Spetses mini Marathon είναι « Νίκη Είναι η Συμμετοχή» !

Η ιδιαιτερότητα του Spetses mini Marathon είναι ότι δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να αγωνιστούν κορυφαία ονόματα που αθλητισμού, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα που θα παρευρεθούν και φέτος καθώς και Παραολυμπιονίκες όπως ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς, αλλά παράλληλα συγκεντρώνει πλήθος ερασιτεχνών που απολαμβάνουν τον καταπληκτικά οργανωμένο αγώνα στο πανέμορφο νησί των Σπετσών. Όλες οι διαδρομές έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, όπως τα βοτσαλωτά σοκάκια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πευκόφυτη διαδρομή των 25Κm που αποτελεί τον πλήρη γύρο του νησιού.

Το μεγαλύτερο και καλύτερο Spetses mini Marathon έρχεται!
NIKOS KARANIKOLAS © 2014

Εν όψει του τέταρτου Spetses mini Marathon, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ Παναγιώτης Λυράκης, επισήμανε: «« Το Spetses mini Marathon είναι η τρανή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει μια τοπική κοινωνία όταν όλοι της οι παράγοντες, είτε από την όποια θεσμική τους θέση είτε από τη σκοπιά του ενεργού πολίτη, συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο. Το νησί αγκάλιασε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και τη βλέπει κάθε χρόνο να μεγαλώνει με περηφάνεια. Προσμένουμε και τη φετινή διοργάνωση με διάθεση για φιλοξενεία και συμμετοχή».

Χρυσός Χορηγός από την αρχή της δημιουργίας της διοργάνωσης είναι η ING Ελλάδος. O Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ING, κ. Luis Miguel Gomez, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε το Spetses mini Marathon από τη «γέννησή» του. Νιώθουμε ως ένα βαθμό συμμέτοχοι για τη μεγάλη του επιτυχία, ιδιαίτερα φέτος, που διακρίθηκε ως «Εθνικός Πρωταθλητής» στα European Business Awards. Η βράβευσή του αυτή, ήρθε παράλληλα με την αντίστοιχη διάκριση της ING ως «Εθνικός Πρωταθλητής», και φέτος έχουμε δύο πρωταθλητές να συνενώνουν και πάλι δυνάμεις, για ένα σπουδαίο γεγονός. Ο θεσμός SMM αποτελεί την καλύτερη έκφραση της φιλοσοφίας «ING Live Well», και τον στηρίζουμε, τόσο με τη Χρυσή Χορηγία μας, όσο και με την παρουσία της ING Running Team. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και συγχαρητήρια στη Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και την ομάδα της για την εξαιρετική διοργάνωση». Στη συνέντευξη τύπου, η ING ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Χρυσής Χορηγίας της, διεξάγει διαγωνισμό με έπαθλο ένα ταξίδι 2 ατόμων για τη συμμετοχή τους στο ING Night Marathon στο Λουξεμβούργο.

Telecoms Provider για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι η WIND, η οποία φέτος έχει αναλάβει την ενέργεια Run for a Cause , προσφέροντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές της Κινητής, Σταθερής και Internet που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές, να επιλέξουν κοινωφελή ιδρύματα που θα ενισχύσει η εταιρεία! « Χαιρόμαστε να συμβάλλουμε στη διεξαγωγή επιτυχημένων αγώνων όπως του Spetses mini Μarathon και του Spetsathlon, καθώς εκτός από τη διάθεση της τεχνολογίας μας σε κάθε διοργάνωση, συνδέουμε τον αθλητισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων.

Χορηγός αθλητικού υλικού είναι η PUMA, μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες αθλητικές εταιρίες. Για περισσότερο από 65 χρόνια, η PUMA έχει καθιερωθεί στην ιστορία για την δημιουργία καινοτόμων σχεδιαστικών προϊόντων για τους γρηγορότερους αθλητές του πλανήτη. Η PUMA προσφέρει εξοπλισμό επιδόσεων & lifestyle προϊόντα εμπνευσμένα από τον αθλητισμό, για Ποδόσφαιρο, Τρέξιμο, Γυμναστική & Fitness, Γκολφ, και Motorsports. Επίσης, έχει συνάψει συναρπαστικές συνέργειες με διάσημα εμπορικά σήματα, όπως Alexander McQueen και Mihara Yasuhiro ώστε να εισάγει μοναδικά σχέδια στον κόσμο του αθλητισμού. Ο Όμιλος PUMA κατέχει τα εμπορικά σήματα PUMA, Cobra Golf, Tretorn, Dobotex και Brandon. Η Sportswind S.A. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της PUMA για την Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο.

Επίσημη Τράπεζα του Spetses mini Marathon 2014, είναι η Εθνική Τράπεζα.

Χορηγοί είναι επίσης το Lucozade που θα καλύψει τις ανάγκες των αθλητών για ενυδάτωση και ενέργεια και θα χαρίσει στο κοινό μοναδικές στιγμές με το Photobooth της και η πολυεθνική εταιρεία Holmes Place Greece, που για ακόμη μία χρονιά θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους αθλητές. Η Melissa, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, είναι χορηγός του ιδιαίτερα δημοφιλούς Melissa Pasta Night που διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες για την ενέργεια που χρειάζονται πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Αθλοθέτης του Spetses mini Marathon είναι η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που θα προσφέρει τα μετάλλια του αγώνα.

Το 4 Spetses mini Marathon διοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Ακόμη, διεξάγεται με την Υποστήριξη: της νέας μπίρας με 0,0% αλκοόλ Amstel Free, της GARMIN-κορυφαίας εταιρείας τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο· του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, ΖΑΓΟΡΙ, του Μακεδονικού Χαλβά, ενός εδέσματος με υψηλή διατροφική αξία ιδανικό για αθλητές, των κινηματογράφων ODEON που προβάλλουν την ταινία μικρού μήκους του SMM 2014 στις κινηματογραφικές αίθουσές τους, των τεχνολογικά καινοτόμων αθλητικών γυαλιών ZeroRH+, του GU Energy Gel, της Lancôme που υπογράφει την προστασία της επιδερμίδας των αθλητών, της Quintessentially, του μεγαλύτερο lifestyle management group παγκοσμίως που παρέχει υπηρεσίες concierge με παρουσία σε 60 πόλεις προτείνοντας και βρίσκοντας λύση σε όλες τις καθημερινές και πρακτικές ανάγκες των μελών της, της Seez Travel, μια εταιρίας Travel Design, με φρέσκια αντίληψη, η οποία προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη. Υποστηρικτής φιλοξενίας είναι το νέο πολυτελές Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli.

Η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) που είναι ο Νέος Πανελλήνιος Φορέας Υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα),έχει αναλάβει την ιατρική κάλυψη του αγώνα σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών που θα παρέχει το ασθενοφόρο. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες θα προσφέρει η Lifeguard Hellas.

Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, το οποίο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και παραμένοντας πιστό στο όραμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.

Αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Web Media Sponsor του 4 Spetses mini Marathon είναι το Newsbeast.gr και Χορηγοί Επικοινωνίας το Men’s Health, η εφημερίδα SPORTDAY, ο ραδιοσταθμός NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ο τηλεοπτικός σταθμός ACTION 24.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.spetsesmarathon.com και www.facebook.com/spetsesmarathon

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2014 :

  1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού
  2. 10 χλμ. Run – Νέο αγώνισμα!
  3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης
  4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)
  5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)
  6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5ετών) – My 1 Spetses mini Marathon
  7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)
  8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. (ηλικίες 8-12)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ