ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" κοντά στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" κοντά στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είναι κοντά σε μικρούς και μεγάλους δρομείς στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας, του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 2 Απριλίου.

Τα παιδιά θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 2 Απριλίου, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που για άλλη μια χρονιά θα ενώσει τις δυνάμεις του με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας!

Ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, στον οποίο θα πάρουν μέρος 2.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 12 ετών, θα υλοποιηθεί και φέτος με συνδιοργανωτή «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προς όφελος των μικρών δρομέων, που θα τρέξουν και θα παίξουν με απόλυτη ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα μυηθούν στον αθλητισμό και στον υγιή τρόπο ζωής.

Η προθεσμία εγγραφών για τον Δρόμο των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων λήγει την Παρασκευή 24 Μαρτίου (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα).

Στο πλαίσιο της σύμπραξης με την Οργανωτική Επιτροπή, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παράσχει στη διοργάνωση για την κάλυψη των αναγκών των τομέων της τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του. Το πληρέστατο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» που θα βρίσκεται στο σημείο τερματισμού για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας, καθώς και το κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας «Οδυσσέας» το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών αμέσως μετά τον τερματισμό του δρόμου των 1.000μ. Δημοτικών Σχολείων. Επιπλέον το Κινητό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Κέντρο του οργανισμού θα συμβάλλει ενεργά στον τομέα της ασφάλειας και ελέγχου των διαδρομών της διοργάνωσης, ώστε ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» να αποδειχθεί ο καλύτερος στην ιστορία του θεσμού!

Η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου, στα γραφεία της διοργάνωσης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου τον υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής, Δρόσος Χριστόπουλος.

Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε, χαράχθηκαν οι άξονες της συνδιοργάνωσης του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επίσης και η συνολική παρουσία και υποστήριξη των διαφόρων τομέων της διοργάνωσης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε με ενθουσιώδη τρόπο στο επερχόμενο μεγάλο γεγονός της Βόρειας Ελλάδας: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει το Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, τα παιδιά που θα τρέξουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, αλλά και τους γονείς τους. Θα συνεισφέρου με με όλες τις διαθέσιμες υποδομές μας, προκειμένου ο αγώνας να έχει ασφάλεια, άρτιες ιατρικές υπηρεσίες και ό,τι άλλο μπορούμε εμείς να προσφέρουμε, για να ζήσουμε μία διοργάνωση ακόμα καλύτερη από πέρσι.

Τα μηνύματα που ‘βγάζει’ προς τα έξω ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, είναι αυτά ακριβώς που πρεσβεύει και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Η πρόληψη, η αγάπη για τα παιδιά και ο αγώνας για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να φτάνουμε κάθε φορά στη γραμμή του τερματισμού. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχουν 2.000 παιδιά, στα οποία θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ασφάλεια, μαζί με τους διοργανωτές που έχουν τη γενική εποπτεία, καθώς και παιχνίδι, ώστε να συνδυαστεί η χαρά του αθλητισμού με τη διασκέδαση και τη μάθηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τον οποίο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα θέσει στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον αγώνα της Κυριακής 2 Απριλίου:
«Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον αγώνα -και όχι μόνο σ’ αυτά, αλλά και στους ενήλικες δρομείς- ασφάλεια, ιατρική φροντίδα και έναν χώρο δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών.

Θα θέσουμε στη διάθεση των διοργανωτών το σύγχρονο κινητό πολυϊατρείο μας τον ‘Ιπποκράτη’ και το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας τον ‘Οδυσσέα’, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του οποίου θα βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών για να περάσουν μερικές ακόμη ευχάριστες στιγμές μετά τον τερματισμό, ώσπου να ανταμώσουν ξανά με τους γονείς τους, συνδυάζοντας την άθληση με το παιχνίδι. Επίσης θα συμβάλουμε με τις ιατρικές κινητές μας Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τα ασθενοφόρα μας που έχουν ως έδρα τη Θεσσαλονίκη, με γιατρούς, αλλά και με εξειδικευμένο όχημα που μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό σε θέματα ασφάλειας, με δεδομένο ότι είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο επιχειρησιακό κέντρο που χρησιμοποιείται σε εξαφανίσεις παιδιών».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε: «Η παρουσία του οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ στην οικογένεια της διοργάνωσης, έρχεται για να γιγαντώσει τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας στηρίζουν έμπρακτα και τόσο ένθερμα ο κ. Γιαννόπουλος και οι συνεργάτες του. Έχουμε ένα κοινό όραμα, να εμφυσήσουμε στα παιδιά την ομορφιά της άθλησης και την ανάγκη να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, προς όφελος της ψυχικής και σωματικής υγείας τους. Με συνδιοργανωτή «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων θα είναι μία τεράστια γιορτή για 2.000 παιδιά, που θα τρέξουν και θα χαρούν, μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας». Η πορεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Πρόεδρός του μας εμπνέουν ώστε να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθειά μας προς εκπλήρωση των στόχων του οράματος μας».

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ