ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Το Ολυμπιακό Μουσείο στηρίζει τον NN 11o Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Το Ολυμπιακό Μουσείο στηρίζει τον NN 11o Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Περίοπτη θέση στην εκκίνηση του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", την Κυριακή 3 Απριλίου, θα έχει για άλλη μια χρονιά η ομάδα δρομέων του Ολυμπιακού Μουσείου.

Περίοπτη θέση στην εκκίνηση του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", την Κυριακή 3 Απριλίου, θα έχει για άλλη μια χρονιά η ομάδα δρομέων του Ολυμπιακού Μουσείου, αποτελούμενη από τους πρωταθλητές του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από τα μέλη του ΠΑΣΓ "Καλλιπάτειρα".

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, δρ. Κυριακή Ουδατζή, βρέθηκε στα γραφεία της διοργάνωσης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και αναφέρθηκε στην σχέση συνεργασίας που ενώνει τους δύο φορείς.

"Το Ολυμπιακό Μουσείο στηρίζει από την πρώτη στιγμή αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Για άλλη μια χρονιά, με μεγάλη μας χαρά και τιμή, θα τρέξουμε με την ομάδα που συνθέτει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονίκων, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του στο Μουσείο και στο Μαραθώνιο. Επιπλέον, μαζί μας για δεύτερη χρονιά, έχουμε το ΠΑΣΓ ‘Καλλιπάτειρα’, που κάνει ακόμα πιο δυνατή την ομάδα μας", είπε η δρ. Ουδατζή και συμπλήρωσε:
"Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σ’ όλο τον κόσμο ότι ο αθλητισμός είναι υγεία. Το σημαντικότερο είναι να μπει η άθληση στην καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Το ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’ αποτελεί άλλωστε το μότο του Ολυμπιακού Μουσείου, των Ολυμπιονικών μας, αλλά και το σύνθημα που θα πρέπει να έχουμε όλοι στις ζωές μας".

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου μίλησε και για τις πολιτιστικές προεκτάσεις της στενής σχέσης με τον Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", που περιλαμβάνει το δίκτυο "Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου", με στόχο να αναδειχθεί διεθνώς η ιστορική και παράλληλα αθλητική και πολιτιστική διαδρομή του Μαραθωνίου:

"Ως συντονίστρια της επιτροπής της Αλεξανδρείου Φιλίας και Συνεργασίας, εδώ και δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει το πολιτιστικό δίκτυο ‘Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου’, το οποίο γίνεται σε συνεργασία και με την UNESCO. Το δίκτυο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Μαραθωνίου. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, παρότι είναι ένας δρόμος δύσβατος, αφού προσπαθούμε να αναζητήσουμε και να δικτυώσουμε όλες τις πόλεις από τις οποίες πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος, ώστε να προχωρήσουμε σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο πάντοτε τη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους".

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, δρ. Κυριακή Ουδατζή με τον Γενικό Διευθυντή του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δρόσο Χριστόπουλο.

Το Ολυμπιακό Μουσείο στηρίζει τον NN 11o Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ