ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Το κοινωνικό πρόσωπο του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Το κοινωνικό πρόσωπο του Αυθεντικού Μαραθωνίου

O Aυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα γίνει φέτος στις 12 Νοεμβρίου, δεν αποτελεί μονάχα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, αλλά είναι ταυτόχρονα κι ένα μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό γεγονός.

O Aυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα γίνει φέτος στις 12 Νοεμβρίου, δεν αποτελεί μονάχα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Είναι ταυτόχρονα κι ένα μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό γεγονός, στέλνοντας μέσω του αγώνα μηνύματα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μία από τις δράσεις που γίνονται, είναι η φιλοξενία συλλόγων, σωματείων, οργανώσεων και φορέων προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοσιότητα το έργο τους και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για δράσεις τους.

Στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο, θα τρέξει για έβδομη φορά η ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ που συμπληρώνει 80 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του .

Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάσεως Αναπήρων Προσώπων «την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, τρέχουμε για τα «γενναία» παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, και στηρίζουμε το δικό τους καθημερινό αγώνα για ακόμα περισσότερα «Βήματα Ζωής», στην επέτειο :80 χρόνια ΕΛΕΠΑΠ.

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες στην Κερκίδα της ΕΛΕΠΑΠ, αριστερά στο Στάδιο, πριν τον τερματισμό, να χειροκροτήσουμε μαζί όλους τους δρομείς και να ζήσουμε μαζί τον παλμό ενός πραγματικά μοναδικού παγκοσμίως αθλητικού γεγονότος, που μας κάνει περήφανους για τη σπουδαία καταγωγή μας».

Η ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους και τις φίλες που θέλουν να τρέξουν με την μπλούζα του σωματείου, ακόμα και χωρίς νούμερο για να στηρίξουν και να διαδώσουν το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τα παιδιά σε ανάγκη, τα παιδιά με αναπηρία.

Η αρχική της ομάδα απαρτιζόταν από 100 περίπου άτομα και πολύ λίγους εθελοντές. Σήμερα η ομάδα φτάνει τα 400 άτομα και οι εθελοντές τους 200.

Η ΕΛΕΠΑΠ στα 80 χρόνια λειτουργίας της , έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους, μέσα από τα έξι Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο.

Κάθε δωρεά είναι ανεκτίμητη και αξιοποιείται σε θεραπείες και στήριξη των καινοτόμων ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης των παιδιών της.

Με την ευκαιρία αυτή η ΕΛΕΠΑΠ, θέλει να ευχαριστήσει θερμά το ΣΕΓΑΣ και όλη την ομάδα διοργάνωσης για την άψογη συνεργασία και την πολύ μεγάλη ευκαιρία για προβολή και στήριξη του έργου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ