ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τα ταλέντα του αύριο τρέχουν στα Βίκος Street Relays

Τα ταλέντα του αύριο τρέχουν στα Βίκος Street Relays

Τα Βίκος Street Relays αποτελούν μια μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος και συνάμα επιτελούν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο μέσω της ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ωστόσο, τα Βίκος Street Relays δεν παύουν να αποτελούν και έναν δρομικό αγώνα, όπου σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν χαρίζει τιμές και διακρίσεις, όπως συμβαίνει στους μεγάλους επαγγελματικούς αγώνες του εξωτερικού, μπορεί όμως να αναδείξει νεαρούς και εξελίξιμους αθλητές, όπως οι δύο νικητές της σκυταλοδρομίας 2Χ5000μ στον πρόσφατο και ιδιαίτερα επιτυχημένο αγώνα της σειράς στον Πειραιά την περασμένη Κυριακή.

Ο Γιώργος Μηλιαράς και ο Νίκος Σάκης, αθλητές και οι δύο του γνωστού και επιτυχημένου προπονητή αποστάσεων Μιχάλη Αναγνώστου ξεχώρισαν με τις επιδόσεις στα Βίκος Street Relays, με τον πρώτο να καλύπτει το δικό του 5άρι σε 15:56 και τον δεύτερο σε 16:37.

Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα ταλέντα που προέρχονται από μια εξαιρετική χρονιά, κατά την οποία προκρίθηκαν και συμμετείχαν στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο Μηλιαράς, μάλιστα, στη Τιφλίδα ήταν 9ος στον τελικό των 1500μ, κι ενώ νωρίτερα, τον Μάιο είχε κατέβασε το ατομικό του ρεκόρ στο 3:54.70. Ο δε Σάκης έτρεξε φέτος τα 2000μ στιπλ σε 6:03.06.

Εξαιρετική, όμως, ήταν στα Βίκος Street Relays και η εμφάνιση της τετράδας του ΓΣ Βέλος, που συνέθεσαν οι Φίλιππος Ταμπουρόγλου, Γιώργος Λάβδας, Γιώργος Πετρόγκωνας και Θανάσης Τσιτσώνης και οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι με διαφορά πλέον των 40’’ από την πλησιέστερη ομάδα. Το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση για τους αθλητές και τον προπονητή τους Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ