ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τα 10 ακραία πράγματα που δεν ήξερες για τον Μαραθώνιο και το τρέξιμο

Τα 10 ακραία πράγματα που δεν ήξερες για τον Μαραθώνιο και το τρέξιμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή την εκκίνηση του Stoiximan.gr 13ου Διεθνή Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" , το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα από τα πιο κουλά πράγματα που δεν ήξερες για το τρέξιμο και τον Μαραθώνιο.

Την Κυριακή 1η Απριλίου κάνει εκκίνηση ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" και μετά τις συμβουλές για να προετοιμαστείς κατάλληλα, σου παρουσιάζουμε και 10 πράγματα τα οποία δεν ήξερες μέχρι σήμερα σχετικά με το τρέξιμο και τις μεγάλες αποστάσεις.

Αρχίζουμε λοιπόν...

1) Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, στην οποία πήραν μέρος 408 συμμετέχοντες, το τρέξιμο σε κάνει πιο ποθητό. Το 80% των ανδρών και το 60% ένιωσαν πως έχουν περισσότερες επιτυχίες στο αντίθετο φύλο μόνο και μόνο από το γεγονός πως έτρεχαν και είχαν αυτοπεποίθηση.

2) Ο γηραιότερος αθλητής που τερμάτισε σε Μαραθώνιο είναι ο Ινδός, Φαουτζά Σινγκ σε ηλικία 100 ετών. Έκανε μάλιστα και χρόνο 8 ώρες, 25 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

3) Ο νεαρότερος από την άλλη που τερμάτισε ήταν ο Μπουντιά Σινγκ, ο οποίος έκτοτε έχει τερματίσει σε άλλους 48 Μαραθωνίους.

4) Το τρέξιμο βοηθάει μακροπρόθεσμα στα κόκαλα. Σύμφωνα, με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τα 12 με 20 λεπτά ημερήσιο τρέξιμο τρεις φορές την εβδομάδα, θα σας σώσουν μελλοντικά.

5) Ο Γάλλος αθλητής Σερζ Ζιράρ κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης απόστασης τρεξίματος σε 365 ημέρες. Έτρεχε κάθε μέρα για ένα χρόνο, πέρασε από 25 χώρες και κάλυψε συνολική απόσταση 27.011 χιλιομέτρων!

6) Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των αθλητών αγώνων δρόμου, αλλάζουν στάση σώματος, όταν μια αθλήτρια του αντίθετου φύλου τρέχει δίπλα τους.

7) Ο Κενυάτης, Ντενίς Κιμέτο, είναι ο γρηγορότερος αθλητής Μαραθωνίου στον κόσμο. Έκανε το ρεκόρ το 2014 στο Βερολίνο, διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 2 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

8) Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 78 αθλητές δρόμου που έτρεχαν τέσσερις φορές της εβδομάδας έδειξε ότι μετά από εννέα μήνες το 30% από αυτούς έκαναν περισσότερο σεξ και ποιοτικότερο σεξ.

9) Ο Γερμανός Ατσίμ Άρετζ είναι κάτοχος του ρεκόρ σε Μαραθώνιο, αλλά με... πίσω βήματα. ΝΑΙ! Κι όμως το έκανε το 2010 στον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης όταν τερμάτισε σε χρόνο 3 ώρες, 42 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα.

10) Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες τρέχουν πιο γρήγορα το δεύτερο μισό του Μαραθώνιου δρόμου. Τείνουν να μένουν πίσω στην αρχή, αλλά ανεβάζουν ταχύτητα προς τα τελευταία χιλιόμετρα. Το ανακάλυψαν οι Καθηγητές Άλεν και Ντετσόου, όταν ανέλυσαν περίπου 300.000 αποτελέσματα του Μαραθωνίου του Σικάγο.

Ραντεβού την 1η Απριλίου στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" για να γράψουμε κι άλλα τρελά στατιστικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ