ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στο Top10 του κόσμου ο Κλασικός Μαραθώνιος

Στο Top10 του κόσμου ο Κλασικός Μαραθώνιος
INTIME SPORTS

Και φέτος ο κλασικός Μαραθώνιος συμπεριλήφθηκε στους δέκα καλύτερους αγώνες στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μαραθώνας είναι η μοναδική πόλη που έχει δώσει το όνομα της σε έναν αγώνα. Η κλασική διαδρομή προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουν να αγωνιστούν στο θρυλικότερο Μαραθώνιο.

Το περιοδικό Forbes μέσω της ιστοσελίδας του στέλνει τους αναγνώστες στην Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο. Ο κλασικός Μαραθώνιος είναι ένας από τους δέκα αγώνες που αξίζει να ταξιδέψει κανείς για να αγωνιστεί.

Το κείμενο αναφέρει:

" Τρέξε τον αγώνα εκεί από όλα ξεκίνησαν: Η διαδρομή ξεκινάει από ένα αρχαίο πεδίο μάχης στην πόλη του Μαραθώνα. Η διαδρομή έχει προκλήσεις, καθώς αρχίζει κοντά στο Αιγαίο Πέλαγος και ανεβαίνει στην Αθήνα. Αλλά πιστεύουμε πως η ευκαιρία να ακολουθήσεις τα βήματα του Φειδιππίδη από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, περνώντας δίπλα από τον Τύμβο του Μαραθώνα όπου οι Αθηναίοι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη θρυλική μάχη, είναι θαμμένοι, ανταμείβουν τον δρομέα για μια δύσκολη ανηφορική διαδρομή, ειδικά όταν φτάσεις στον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Επιπλέον πρόκειται για την ίδια διαδρομή που ακολουθήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε μπορεί να ξυπνήσει ο πρωταθλητής που κρύβεται μέσα σου".

Οι υπόλοιποι Μαραθώνιοι κατά σειρά είναι οι αγώνες στην Κοιλάδα Νάπα (Καλιφόρνια), το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βοστόνη, ο Big Sur (Καλιφόρνια), το Βανκούβερ, στο Σινικό Τείχος, στο Mont Saint-Michel (Γαλλία) και στο Λίμπορο (Νότια Αφρική).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ